Like ons!

Max Verstappen

Ricciardo wil graag de onbevangenheid van Verstappen

Daniel Ricciardo leert ook dingen van zijn jongere ploeggenoot Max Verstappen. De Australiër voelt zich niet alleen jonger, maar probeert ook wat jeugdige branie van de Nederlander over te nemen als hij de baan op gaat.

'Hij is erg goed in naar buiten gaan en gewoon maar aan de slag gaan. Ik denk dat ik over de jaren misschien iets te gevoelig ben geworden voor bepaalde zaken. Dan ben ik vooral met mezelf aan het vechten. Het is geen excuus, maar ik zou soms meer iets moeten hebben van: ‘Screw it, ga er gewoon voor en zie maar hoe je ermee omgaat'', zegt Ricciardo in gesprek met Motorsport.com.

Het is toch een soort voorzichtigheid waar de Red Bull-coureur dan last van heeft. 'Het lijkt soms net alsof ik kleine sensoren in mijn lichaam heb die ik uit moet schakelen. Volgens mij heeft hij daar niet zo veel van als ik, waardoor hij misschien beter met bepaalde scenario's weet om te gaan, terwijl ik iets langer nodig heb om er voor mezelf uit te komen', aldus Ricciardo, die verder zegt dat hij denkt dat hij 'net zoveel race-ervaring heeft als Verstappen'. Dit omdat Max vroeg is begonnen met karten. (foto: Red Bull Content Pool)

Wist je dat er twee nieuwe F1-boeken zijn uitgekomen? Een geactualiseerde versie van Max en een mooi boek over intriges, macht en andere verhalen uit de historie van de sport. 

Naar boven