Like ons!

Max Verstappen

Verstappen blikt vooruit op GP Rusland: 'Het is een interessante baan'

Max Verstappen heeft alvast op Verstappen.nl een korte vooruitblik gedaan op de Grand Prix van Rusland. 'Het is een interessante baan. Ondanks dat er veel lange rechte stukken zijn, hebben Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso het er aardig goed gedaan in het verleden', weet Verstappen nog.

Het circuit van Sotsji heeft nog sporen van de Olympische Spelen die daar is gehouden. 'Het is een speciaal circuit en nog steeds erg nieuw. Het ligt midden in het Olympisch Park en dat brengt een bijzondere sfeer met zich mee. De bochten zijn bijna 90 graden, wat je bijna nooit meemaakt. Het is een vlakke baan met weinig hoogteverschillen en een paar lastige remzones.'

Verstappen wil overigens niet zeggen in welk restaurant hij daar gaat eten. 'Het is altijd uitdagend om vanaf hoge snelheid een langzame bocht in de duiken en het maximale uit het remmen te halen. Ik kijk er zeker naar uit om terug te keren en er een goede race te rijden. Vorig jaar heb ik het centrum van Sotsji bezocht. Dat was interessant en ik heb een erg mooi restaurant ontdekt, waar ik dit jaar zeker weer heen ga. Maar ik zal de naam daarvan nog maar geheim houden.' (foto: Red Bull Content Pool)

Naar boven