Like ons!

Max Verstappen

Verstappen: 'Ik heb genoten van mijn tijd bij dat team'

Toro Rosso heeft het moeilijk het afgelopen seizoen. Niet alleen de recente problemen met de Renault-motor, maar ook clashes tussen teamgenoten en de daarop volgende rijderswisselingen zorgden ervoor dat het opleidingsteam van Red Bull niet optimaal presteerde. Toch gaat het Italiaanse team onverminderd door, met wat ze doen: opleiden.

Producten van die opleiding zijn onder meer Sebastian Vettel en Max Verstappen, maar ook talenten als Carlos Sainz en huidig Toro Rosso-coureur Pierre Gasly. Verstappen vertelt in gesprek met Mobil 1 The Grid over zijn tijd bij de STR. ‘Het was als een grote Italiaanse familie. Alle monteurs werkten bij Minardi, dat werd overgenomen door Toro Rosso, met mijn vader. Ik heb genoten van mijn tijd bij het team.’

Carlos Sainz maakte midden in het seizoen de overstap naar Renault, maar is positief over het team. ‘De vele verschillende nationaliteiten zorgen voor een interessante atmosfeer’, zegt de Spanjaard, die door Renault wordt geleend. ‘Het team heeft veel bereikt, maar als rijder is het vooral fijn om te weten dat de grote bazen meekijken en je een kans maakt om voor podiums te vechten in plaats van voor punten.’ (Foto: Red Bull Content Pool)

Naar boven