Like ons!

Max Verstappen

McLaren-legende Jo Ramirez: 'Verstappen herinnert me aan Senna'

Voormalig McLaren-teammanager Jo Ramirez is onder de indruk van Max Verstappen. Niet alleen vanwege zijn rijstijl, maar ook vanwege zijn optredens en zijn fans.

McLaren-legende Ramirez ziet veel parallellen tussen Verstappen en misschien wel de meest iconische Formule 1-coureur ooit: Ayrton Senna.
Zoals de voormalig teammanager vertelt tegen motorsport-total.com, heeft de jonge Nederlander in zijn ogen dezelfde agressieve aanpak achter het stuur die de Braziliaan zo beroemd maakte. 'Ze zoeken de limit van de auto op en stellen hun eigen grenzen.', aldus Ramirez over de overeenkomsten tussen Senna en Verstappen.

'Hij is zo rijp voor zijn leeftijd en hij is verfrissend.', verheugt Ramirez zich, die houding van Verstappen, die soms als arrogant en een wijsneus wordt beschreven, als positief ervaart. 'Ik hou van zijn rijstijl, maar ook van de manier waarop hij spreekt. Ik hou van zijn aanwezigheid op en naast de baan.' Terugkomend op de vergelijking met Senna, zegt Ramirez dat Red Bull wel eens de opvolger van Senna gevonden kan hebben. 'Hij doet me heel erg aan hem herinneren.' 

Dat ze bij Red Bull Racing niet altijd even gelukkig zijn met die vergelijking, verrast Ramirez. 'Ik heb het er wel eens met Helmut Marko over gehad. Hij zei: Nee, nee, nee, ik heb die vergelijking niet gemaakt. De media is er mee begonnen.' Duidelijk is dat Red Bull Verstappen druk van zijn schouders wil houden. Druk is er voornamelijk door zijn prestaties in 2016 voldoende is.

Het is Ramirez ook opgevallen dat er in Nederland veel aandacht voor Verstappen is. 'Kijk alleen al naar al die fans in het oranje in Barcelona. Toen ik aan het begin van het seizoen bij de testdagen was, zaten daar al vele Verstappen-fans op de tribunes. We hebben meer Verstappens nodig.'

Naar boven