Like ons!

Max Verstappen

Verstappen: 'Risicoloos rondje Monaco bestaat niet'

Over iets minder dan een week staat de Grand Prix van Monaco op de agenda. Max Verstappen kijkt op zijn eigen website alvast vooruit.

Vooruitkijkend op het weekend in zijn woonplaats zegt Verstappen tegen verstappen.nl: 'Ik woon nu iets langer dan een jaar in Monaco en heb er elke minuut van genoten. Ik heb een leuke groep vrienden dus we hebben altijd lol. Het is ook fijn om in de Mediterraanse zon te trainen en om, buiten het seizoen, het nachtleven te ontdekken.', aldus de enkelvoudig Grand Prix-winnaar.

'Een risicoloos rondje Monaco bestaat niet.', vervolgt Verstappen. 'In ieder geval niet als je snel wilt zijn en op de limiet wilt rijden. De crashes van vorig jaar waren erg ongelukkig, maar hebben geen invloed op mijn zelfvertrouwen nu het Grand Prix weekend er aan komt. Het zorgt er eigenlijk alleen maar voor dat ik het dit jaar beter wil doen en van mijn fouten geleerd heb. We hebben, voor wat betreft de auto, nog voldoende te leren qua set-up en de auto is momenteel continu in ontwikkeling en we hebben er nog niet op zo'n smal stratencircuit mee gereden.'

'De voorbereiding op Monaco is altijd een beetje anders dan anders. Je bouwt het weekend een stukje langzamer op en je neemt de tijd. Het is erg belangrijk om heel voorzichtig de limiet op te zoeken. Met deze nieuwe auto's denk ik dat de chicane rond het zwembad dit jaar de meest uitdagende bocht van het circuit gaat zijn.', besluit de Limburger. 

 

Naar boven