Is er nog plek voor de oude garde in F1: 'Renault wil project om Alonso bouwen' Opinie

Is er nog plek voor de oude garde in F1: 'Renault wil project om Alonso bouwen'

Door Marnik Kok 30 juni 2020 | 14:57


Momenteel kent de Formule 1-grid drie (voormalig) wereldkampioenen: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. De drie worden ook wel gezien als de oude rotten van de grid, te wijten aan hun jarenlange ervaring in de koningsklasse. Maar blijft er wel genoeg ruimte in de sport voor de oude garde?

Alle drie bovengenoemde hebben nog geen contract voor het 2021-seizoen. Mercedes is druk bezig met het bijtekenen van Hamilton, maar zekerheid is er nog alles behalve. Voor Ferrari-coureur Vettel dreigt er niet eens stoeltje te zijn, aangezien Ferrari voor 2021 al volgeboekt zit. Räikkönen heeft ondertussen de mogelijkheid opengelaten om eind 2020 te stoppen met racen.

De samenstelling van de oude garde zal dus vrijwel zeker veranderen. Zeker nu er geruchten gaan dat Fernando Alonso, tweevoudig wereldkampioen, terugkeert naar de Formule 1. 'Renault is van plan zijn project met hem te herbouwen', meldt het Spaanse AS. 

Terugkeer Alonso goed voor Formule 1

Een eventuele terugkeer van Alonso zal de sport goed doen. De Spaanse coureur is ontzettend geliefd bij het publiek. Een paar coureurs met ervaring zullen ook altijd nodig blijven in de Formule 1: zo hebben veel 'rookies' al verklaard ontzettend veel te hebben geleerd van hun oudere teamgenoot. Een grid zonder ervaring zal dan ook onwennig zijn voor menig fan.

Ook al lijkt het onwaarschijnlijk dat de gehele oude garde ineens verdwijnt uit de sport, wordt de F1-grid duidelijk steeds jonger. De doorstroming is nog nooit zo snel geweest. Dit laat zien hoe dynamisch de autosport is: zo lang je goed blijft, kan je jaren blijven. Presteert een ander beter, kijk naar Vettel en Leclerc, kan er zomaar een stoelendans ontstaan. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws