Bleekemolen over Grand Prix van Saoedi-Arabië: 'Ik geef Verstappen wel een kansje' Opinie
Opinie

Bleekemolen over Grand Prix van Saoedi-Arabië: 'Ik geef Verstappen wel een kansje'

Bleekemolen over Grand Prix van Saoedi-Arabië: 'Ik geef Verstappen wel een kansje'

Er zijn nog twee races te gaan dit Formule 1-seizoen en de titelstrijd tussen Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton is nog steeds aan de gang. Het stratencircuit in Jeddah is gloednieuw en kan voor heel wat verrassingen zorgen. Autocoureur Jeroen Bleekemolen blikt alvast vooruit op de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Het stratencircuit in Jeddah is volgens de berekeningen het snelste stratencircuit van de wereld met een gemiddelde snelheid van 250 km/h. Het lijkt een circuit dat weggelegd is voor Mercedes en Hamilton, zeker nu de motor die de Brit in Brazilië gebruikte weer in de auto gaat. 'Ik geef Verstappen wel een kansje, maar de raketmotor die Lewis Hamilton had tijdens de Grand Prix van Brazilië maakt hem toch wel heel sterk', zegt Bleekemolen tegen Grand Prix Radio.

Bleekemolen: 'Het zal lastig worden voor Verstappen'

Bleekemolen denkt dat Red Bull zich vooral moet focussen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Hij denkt dat Hamilton niet te verslaan zal zijn, maar dat Verstappen wel alles eraan moet doen om voor Valtteri Bottas te blijven. 'Als de motor van Hamilton nog steeds zo snel is als in Brazilië dan zal het heel lastig worden voor Verstappen. Hij zal moeten proberen om Bottas achter zich te houden want die is ook altijd sterk als hij een normaal raceweekend heeft.'

Het gat tussen Hamilton en Verstappen is acht punten in het voordeel van de Nederlander. Ook kan Red Bull nog eerste worden in de strijd om de constructeurstitel. Het Oostenrijkse team staat maar vijf punten achter Mercedes. Bleekemolen hoopt de Verstappens teamgenoot Sergio Pérez nog te hulp kan schieten. Hij hoopt dat de Mexicaan Hamilton kan uitlokken en daardoor een fout maakt. 'We gaan het zien, het zal spannend worden', eindigt Bleekemolen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws