Brundle over Verstappen: 'Het was op de limiet en de stewards konden beide kanten op' Opinie
Opinie

Brundle over Verstappen: 'Het was op de limiet en de stewards konden beide kanten op'

Brundle over Verstappen: 'Het was op de limiet en de stewards konden beide kanten op'

Sky Sport-verslaggever Martin Brudle kijkt nog een keer terug op het raceweekend in Brazilië. De Grand Prix van São Paolo werd gewonnen door Mercedes-coureur Lewis Hamilton, mede door zijn nieuwe motor. Brundle kijkt naar de straffen die zijn uitgedeeld dit weekend, de titelstrijd die weer volop aan de gang is en naar de laatste races in het kampioenschap.

Hamilton ontving vlak na de kwalificatie een straf. Hij werd gediskwalificeerd en moest daardoor achteraan beginnen tijdens de sprintrace. 'Hij reed een geweldige race en eindigde als vijfde met zicht op de derde en vierde plaats voor hem,' zegt Brundle bij Sky Sports. Hoewel Mercedes dus een goede sprintrace had verreden, Bottas claimde poleposition, was er ook onvrede bij Mercedes-teambaas Toto Wolff. Waarom mocht Red Bull wel hun achtervleugel veranderen onder parc fermé regels en Mercedes niet?

Brundle: 'Verstappen had waarschuwing moeten krijgen'

'De FIA had de onderdelen die Red Bull wilde vervangen goedgekeurd', zegt Brundle. 'Het leek erop dat die tegenslagen Hamilton en Mercedes meer motiveerden dit weekend. Tijdens de race schoot Hamilton dan ook naar voren. Na een tijdje was hij in de achtervolging op Verstappen. In ronde 48 leek het erop dat hij de Nederlander voorbij ging, maar de Red Bull Racing-coureur liet zijn auto wijd gaan. Verstappen zal waarschijnlijk zeggen dat ze beiden laat remden.'

Hoewel de beelden van Verstappen zijn auto eerst niet beschikbaar waren, hebben we nu wel toegang tot deze beelden. 'Als je die beelden ziet dan valt gelijk op dat Verstappen niet richting Hamilton stuurt', zegt de Sky Sports-verslaggever. 'Het was op de limiet en de stewards konden er beide kanten mee op. Ik vind zelf dat Verstappen een waarschuwing had moeten krijgen.' Brundle denkt dat het hogere beroep van Mercedes nutteloos is. Volgens hem kan Red Bull gewoon zeggen dat Verstappen aan het einde aan het cruisen was.

Titelstrijd weer helemaal open

Uiteindelijk kwam de zevenvoudig wereldkampioen in ronde 59 voorbij Verstappen en wist daarna de race te winnen. Volgend weekend zal in Qatar zijn en de titelstrijd is weer helemaal open door de overwinning van Hamilton. Het verschil tussen de twee is maar veertien punten in het voordeel van de Red Bull-coureur. Daardoor is de titelstrijd nog zeker in leven tot Saoedi-Arabië. 'Mercedes kan zelfs overwegen om in de laatste race weer een nieuwe motor te gebruiken. Die vijf plaatsen gridstraf maken toch niet uit als je ziet hoe makkelijk Hamilton iedereen voorbij ging', besluit Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws