Glock: 'Waar komt deze nieuwe wondermotor van Mercedes vandaan?' Opinie
Opinie

Glock: 'Waar komt deze nieuwe wondermotor van Mercedes vandaan?'

Glock: 'Waar komt deze nieuwe wondermotor van Mercedes vandaan?'

Timo Glock, voormalig Formule 1-coureur, blikt terug op de Grand Prix van Brazilië. Het weekend was chaotisch met allemaal plotwendingen. De Duitser richt zich vooral op het feit dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton weer helemaal meedoet in de titelstrijd. Het gat met Red Bull Racing-coureur Max Verstappen is teruggebracht naar veertien punten.

Glock geeft in zijn column bij Sky Sport aan dat het een raar raceweekend was. Hamilton werd eerst gediskwalificeerd voor een illegale achtervleugel, maar wist zich ondanks de tegenslagen tot winnaar te kronen in Brazilië. De Brit reed razendsnel langs iedereen dankzij zijn nieuwe motor. 'Het is de vraag die iedereen stelt: Waar komt deze nieuwe wondermotor vandaan?', zegt Glock. 'Eén ding is zeker: er zal nu een spannende strijd ontstaan in de komende races.'

Glock: 'Het verandert elk weekend'

De voormalig Formule 1-coureur geeft zijn complimenten aan Hamilton en Verstappen. Hij was onder de indruk van wat de twee coureurs lieten zien op de baan. 'Hamilton liet zich niet voor de gek houden, reed een waanzinnige sprintrace en liet geweldige inhaalacties zien', zegt Glock, die Verstappen niet tekort wil doen. 'Ook Verstappen heeft alles gegeven om zijn rivaal achter zich te houden. Soms ging het een tikje te ver, maar het gaat tenslotte om het WK.'

Glock zegt dat de strijd om de wereldtitel weer helemaal open ligt. Toch neigt hij zelf meer naar Mercedes. 'Het verandert elk weekend. In Mexico was het precies andersom en was Red Bull oppermachtig. Het is de vraag of Mercedes deze vorm vast kan houden, want dan wordt het heel erg spannend voor Red Bull. Ik ben erg benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen', zegt Glock. Aankomend weekend gaat de Formule 1 voor het eerst naar Qatar om een Grand Prix te rijden.

Losail International Circuit onbekend terrein voor Formule 1

Normaal gesproken worden op het Losail International Circuit in Qatar alleen Moto GP-races gereden. 'Ik denk dat het een taai circuit zal zijn voor de banden. Het asfalt is volgens mij nog nooit vernieuwd, dus het is oud en ruw', zegt Glock. Het lijkt erop dat de baan in het voordeel zal zijn voor Mercedes. 'Het circuit heeft veel snelle bochten, maar er is ook een lang recht stuk wat goed bij Mercedes past. Aankomend weekend is er meer bekend en zullen we zien hoe dit spannende WK-gevecht verder gaat', eindigt Glock.

Wedden op F1: Hamilton blaast titelodds nieuw leven in met overwinning in Brazilië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws