Schumacher hekelt gedrag topteams: 'Ze maken de sport zo minder leuk' Opinie
Opinie

Schumacher hekelt gedrag topteams: 'Ze maken de sport zo minder leuk'

Schumacher hekelt gedrag topteams: 'Ze maken de sport zo minder leuk'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton hadden afgelopen race tijdens de Grand Prix van Brazilië een incident. Bij een inhaalactie van Hamilton, liet Verstappen zijn auto te veel naar de buitenkant lopen. Beide coureurs raakten daardoor voor even van de baan, maar de stewards vonden dat er niets aan de hand was. Mercedes gaat in beroep tegen de beslissing, maar oud Formule 1-coureur Ralf Schumacher is het daar niet mee eens.

Tijdens ronde 48 in Brazilië probeerde Hamilton de leiding in de wedstrijd over te nemen van Verstappen. Beide coureurs raakten even van de baan en Verstappen behield daardoor de leiding. De stewards hebben het incident bekeken en kwamen tot de conclusie dat het niet verder onderzocht hoefde te worden. Tijdens het beoordelen misten de stewards wel een belangrijk camerastandpunt van Verstappen. De vooruit gerichte camera was niet beschikbaar. Daarom gaat Mercedes in beroep tegen de beslissing in de hoop dat Verstappen nog achter Valtteri Bottas eindigt.

Schumacher: 'Het is jammer dat het zo doorgaat'

Mercedes hoopt op deze manier dat de Nederlandse coureur een tijdstraf krijgt van vijf seconden. Schumacher heeft een duidelijke mening over de situatie. 'Ergens is het begrijpelijk', zegt de zesvoudig Grand Prix winnaar geciteerd door Speedweek. 'Maar het is jammer dat het zo doorgaat. Het racen zou leuker zijn geweest als al dit achtergrondgeluid niet aanwezig zou zijn, maar dat geldt natuurlijk voor beide teams!' Het is namelijk niet alleen Mercedes die een keer in beroep gaat.

Eerder dit seizoen kwamen Hamilton en Verstappen al in aanraking met elkaar. Tijdens de Grand Prix van Silverstone botste de Brit tegen de achterband van Verstappen aan. Hierdoor werd de Red Bull-coureur met 51G de banden stapel in gelanceerd. Hamilton ontving toen een tien seconden tijdstraf, maar Red Bull was het daar niet mee eens en ging in beroep. Desondanks bleef de straf hetzelfde. In Monza kwamen de twee ook in contact met elkaar. Verstappen zijn auto belandde uiteindelijk bovenop die van Hamilton. Verstappen kreeg drie plaatsen gridstraf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws