Tung over clash Verstappen en Hamilton: 'Hij had Lewis waarschijnlijk geraakt' Opinie
Opinie

Tung over clash Verstappen en Hamilton: 'Hij had Lewis waarschijnlijk geraakt'

Tung over clash Verstappen en Hamilton: 'Hij had Lewis waarschijnlijk geraakt'

Na de Grand Prix van Brazilië is het nog niet klaar voor Mercedes en Red Bull Racing. Lewis Hamilton en Max Verstappen hadden tijdens de race een incident. Hamilton probeerde in ronde 48 de Nederlander te passeren, maar Verstappen liet zijn auto wijd gaan waardoor beide coureurs voor even buiten de baan belanden. Verstappen werd niet gestraft, maar Mercedes gaat in hoger beroep. Ze hopen dat Verstappen alsnog een straf krijgt.

Tijdens de race hebben de stewards naar de beelden van het incident gekeken, waarbij ze constateerden dat er geen verder onderzoek nodig was. Terwijl de race nog bezig was, had de wedstrijdleiding alleen geen beschikking over een belangrijke invalshoek. De naar voren gerichte camerabeelden van de auto van Verstappen is nu pas te zien. De Nederlands-Chinese autocoureur Ho-Pin Tung legt op zijn Twitter uit wat er precies gebeurde bij Verstappen toen hij in de bocht probeerde te sturen.

Tung: 'Wat zijn gedachte was, weet alleen hij'

'Wat Verstappen zijn gedachte was, weet alleen hij dus laten we niet gaan speculeren en ons beperken tot de feiten', begint Tung, die de gebeurtenis uitlegt met de hulp van natuurkunde. 'Als je teveel grip 'vraagt' van je banden dan blokkeer of slip je. Beiden remmen hier later dan normaal en moeten meer afremmen om de bocht te halen.' Tung vertelt dat Verstappen nog later remde dan Hamilton en daardoor dus nog meer moest vertragen. De Nederlander had daardoor geen andere optie dan rechtuit te gaan om zo veel mogelijk te vertragen.

Tung gaat nog verder met de natuurkunde les. 'Verstappen kan niet insturen omdat hij nog bezig is met het remmen. Pas als het remmen grotendeels voorbij is kan hij gaan insturen.' Volgens de Nederlands-Chinese coureur lijkt het er dus op dat Verstappen de enige juiste beslissing heeft genomen en dat de stewards er dus goed aan hebben gedaan om het incident te laten voor wat het is. Maar wat zou er zijn gebeurd als Verstappen wel eerder had ingestuurd?

Hoger beroep Mercedes overbodig

'Als Verstappen toch eerder en meer had ingestuurd dan had of zijn linker voorband geblokkeerd of hij was de controle over de auto verloren', legt Tung uit. 'Hij had dan waarschijnlijk in beide gevallen Hamilton geraakt.' Het lijkt er dus op dat Mercedes niets gaat hebben aan het hogere beroep tegen Verstappen. 'Dit is de enige speculatie die ik wil doen. Ik ben er alleen om extra informatie te geven zodat iedereen zijn eigen mening kan vormen', besluit Tung.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws