RB16

Alles over de RB16. In februari zal de nieuwe auto van Max Verstappen voor 2020 gepresenteerd zijn. Vervolgens moet de jonge coureur op jacht gaan naar de wereldtitel in de F1-bolide. Althans, dat is het doel van Red Bull Racing en Honda in 2019. De RB16 is de opvolger van de RB15 en is eveneens ontworpen door topdesigner Adrian Newey.

Meer RB16-nieuws


Nieuwe auto Max Verstappen

Max Verstappen kreeg in februari de auto voorgeschoteld waarmee hij de wintertests inging. In 2019 kwam er in het nieuws dat Red Bull de auto meer bouwt naar de rijstijl van Verstappen. Vandaar dat mogelijk Alexander Albon en Pierre Gasly meer moeite hebben gehad met het besturen van de bolide.

Wintertests 2020: snel, maar nerveus

De eerste voorzichtige conclusies na de zesdaagse wintertests in Barcelona waren positief. Verstappen en Albon reden veel rondjes in de RB16 en reden ook nog eens prima tijden. Nu zegt dat laatste niet alles in de wintertests, maar je kunt er beter maar goed bij zitten dan pace missen. De Honda-motor hield zich goed staande, gezien de vele rondjes die er gereden werden. Bijzonder veel betrouwbaarheidsproblemen waren er ook niet.

Wat opviel was dat Verstappen en Albon vaker dan andere coureurs met hun neus achterstevoren stonden. Regelmatig verloren de coureurs de controle over de RB16, waarna ze spinden.Ook dit hoeft niet veel te zeggen, maar het viel op. Al helemaal in vergelijking tot de concurrentie, die hun wagens wel op het asfalt hielden.

Is de RB16 kampioensmateriaal?

Of Red Bull Racing met de RB16 Mercedes serieus weet uit te dagen, is lastig te zeggen. De eerste acht races van het seizoen zijn allemaal (tijdelijk) van de kalender gehaald vanwege de uitbraak van het coronavirus. Zodoende heeft niemand de RB16 op haar ware snelheid zien acteren. De geluiden die er waren over de nieuwe bolide zijn hoopgevend, maar het is afwachten of dat genoeg is om beslag te leggen op de wereldtitel.

Meer nieuws