RB16

Alles over de RB16. In februari zal de nieuwe auto van Max Verstappen voor 2020 gepresenteerd zijn. Vervolgens moet de jonge coureur op jacht gaan naar de wereldtitel in de F1-bolide. Althans, dat is het doel van Red Bull Racing en Honda in 2019. De RB16 is de opvolger van de RB15 en is eveneens ontworpen door topdesigner Adrian Newey.


Nieuwe auto Max Verstappen

Max Verstappen kreeg in februari de auto voorgeschoteld waarmee hij de wintertests inging. In 2019 kwam er in het nieuws dat Red Bull de auto meer bouwt naar de rijstijl van Verstappen. Vandaar dat mogelijk Alexander Albon en Pierre Gasly meer moeite hebben gehad met het besturen van de bolide.

Wintertests 2020: snel, maar nerveus

De eerste voorzichtige conclusies na de zesdaagse wintertests in Barcelona waren positief. Verstappen en Albon reden veel rondjes in de RB16 en reden ook nog eens prima tijden. Nu zegt dat laatste niet alles in de wintertests, maar je kunt er beter maar goed bij zitten dan pace missen. De Honda-motor hield zich goed staande, gezien de vele rondjes die er gereden werden. Bijzonder veel betrouwbaarheidsproblemen waren er ook niet.

Wat opviel was dat Verstappen en Albon vaker dan andere coureurs met hun neus achterstevoren stonden. Regelmatig verloren de coureurs de controle over de RB16, waarna ze spinden.Ook dit hoeft niet veel te zeggen, maar het viel op. Al helemaal in vergelijking tot de concurrentie, die hun wagens wel op het asfalt hielden.

Matige start van F1-seizoen

Max Verstappen in de RB16 bij GP Hongarije

Het seizoen 2020 begint niet voortvarend met de RB16. Zowel Max Verstappen als Alexander Albon kampen met een gebrek aan grip in de eerste drie races van het Formule 1-jaar. De RB16 is grilliger en minder stabiel dan de RB15. Daarnaast verbaast het iedereen dat de RB16 het niet goed deed in Hongarije, wat normaal 'een thuis-circuit' is voor Red Bull Racing. Daarbij moet gezegd worden dat er in Budapest weinig vrije trainingen gereden konden worden door de regen en dat men door 'verkeerde richting in de aerodynamica' mogelijk op een verkeerd spoor is beland.  

Meer nieuws