Rb16

Alles over de RB16. Max Verstappen verreed het 2020-seizoen in de RB16. De bolide van de Nederlander was goed voor twee overwinningen en elf podiumplaatsen in dat seizoen. De RB16 stond wederom bekend om haar hoge rake, een concept waar Red Bull-ontwerper Adrian Newey eigenlijk bij elk ontwerp steevast mee werkt.

Matige start van F1-seizoen

Het seizoen 2020 begint niet voortvarend met de RB16. Zowel Max Verstappen als Alexander Albon kampen met een gebrek aan grip in de eerste drie races van het Formule 1-jaar. De RB16 is grilliger en minder stabiel dan de RB15, iets wat al duidelijk werd tijdens de wintertests. Het eerste deel van het seizoen verliep dan ook niet zoals het team had gehoopt.

Het resterende 2020-seizoen

Halverwege het seizoen wist Red Bull de balansproblemen van de RB16 op te lossen. De wegligging van de bolide werd steeds beter en derhalve vonden beide coureurs meer snelheid. Het bleek echter wederom niet voldoende om Mercedes van de wereldtitel te houden. Pas tegen het einde van het jaar kwam Red Bull, traditiegetrouw, echt op gang. Max Verstappen won de Grand Prix van Abu Dhabi, waardoor het team optimistisch de winterstop in ging.

Rb16 Nieuws