F1 Maximaal Nieuws
Search

De volledige simrace-kalender 2020

Hieronder vind je alles over de simrace-kalender van 2020. Nadat het coronavirus de Formule 1-wereld voor een lange tijd heeft platgelegd, hebben verschillende coureurs besloten het stuur alsnog op te zoeken. Dit doen ze met simracen niet in een echte bolide, maar in een virtuele wagen.

Max Verstappen is groot fan van de simrace-apparatuur en is dan ook vaak online in games op de baan te vinden. Verschillende eSports-teams houden grote evenementen, zoals Team Redline met Verstappen en Lando Norris. Ook de Formule 1 komt inmiddels met een online versie van de daadwerkelijke kalender, waarbij coureurs het tegen elkaar opnemen in F1 2019, de officiële videogame. Zo probeert men de raceliefhebber op een andere manier te entertainen. Ook houden we je op de hoogte als coureurs instappen in andere spellen en raceklasses, zoals iRacing.

De kalender voor 2020

Datum Race Tijd (Oud-)F1-coureurs in actie
Dinsdag 7 april Renault Vitality GT Sport Show 21.00 uur Esteban Ocon

Formule 1-kalender 2020

Simracing is een alternatief op de volledige kalender die Formule 1 normaal gesproken af gaat, maar door het coronavirus wordt beïnvloed. Op deze pagina vind je een overzicht van alle F1-races in 2020, en de status ervan.