Like ons!
Video | Brazilie 2003: De race die Jos Verstappen niet won

Video's

Video | Brazilie 2003: De race die Jos Verstappen niet won

Nooit was Jos Verstappen dichterbij een Grand Prix-overwinning dan in Brazilië 2003. Uitkomend voor achterhoede team Minardi startte Verstappen senior vanuit de pitsstraat met een tot de nok toe met benzine gevulde auto. Het plan: niet stoppen.

De race op Interlagos wordt verreden onder behoorlijk natte omstandigheden. Dat zorgt voor een bijzonder chaotisch verloop van de Grand Prix. Vooral bocht 3 blijkt voor veel coureurs, waaronder Michael Schumacher, het waterloo te zijn. De ene na de andere coureur valt uit.

Ondertussen tuft Verstappen lekker verder. Ronde na ronde wint de Nederlander wat terrein en als de tijd komt dat andere coureurs moeten gaan stoppen, kan de Minardi lekker doorrijden. Uiteindelijk gaat het mis en valt de droom van Verstappen en teambaas Paul Stoddart in duigen: Ook de Nederlander spint van de baan in bocht 3 en krijgt een DNF achter zijn naam.

Uiteindelijk wordt de Grand Prix door een heftige crash van eerst Mark Webber en daarna Fernando Alonso voortijdig afgevlagd en gewonnen door Jordan-coureur Giancarlo Fisichella, de coureur die het grootste gedeelte van de middag achter Verstappen reed.....

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven