Vijay Mallya

Vijay Mallya, geboren op 18 december 1955, is een Indiaas zakenman en lid van Rajya Sabha (de Senaat) van India. Mallya is de voorzitter van United Breweries Group en van Kingfisher Airlines, dat zijn naam ontleent aan het bekendste merk van de brouwerij: Kingfisher bier. Maar waar de meeste mensen hem van zullen kennen is zijn rol bij het oud Formule 1-team Force India.

Ontstaan Force India F1

Op 2 september 2007 werd bekend dat Mallya, samen met Michiel Mol en Jan Mol een bod van 80 miljoen euro had uitgebracht op het Spyker F1-team. Het Formule 1-team werd overgenomen en de nieuwe naam werd, met ingang van het seizoen 2008, Force India F1.

Verkoop Force India F1

In 2018 werd het team verkocht aan een aantal zakenlieden. Onder leiding van de Canadese zakenman Lawrence Stroll, de vader van Lance Stroll. Door de naamsverandering naar Racing Point Force India verloor het team al haar punten uit het constructeurskampioenschap. In 2019 verdween de naam Force India compleet uit de Formule 1, toen de naam definitief werd gewijzigd naar Racing Point F1 Team.

Vijay Mallya Nieuws