Mercedes moet recordbedrag betalen voor inschrijving 2020 Zakelijk

Mercedes moet recordbedrag betalen voor inschrijving 2020

Door Wouter Hollemans 05 december 2019 | 19:24


Elk Formule 1-team moet inschrijfgeld betalen om mee te doen aan het wereldkampioenschap. De winnaar van het constructeurs-kampioenschap betaald altijd meer dan de andere teams, maar voor het seizoen 2020 is het bedrag voor Mercedes beduidend hoger. Een recordbedrag zelfs, nooit eerder heeft een Formule 1-team zo veel moeten betalen voor inschrijving.

Elk team in de Formule 1 betaald hetzelfde basis bedrag voor inschrijving van het nieuwe seizoen, maar het bedrag wordt hoger per WK-punt in het kampioenschap voor teams. De basis voor elk team is 556.509 dollar en 5.563 dollar per WK-punt. Voor de wereldkampioen telt echter een ‘bonus’ van 20% per gescoord punt, waardoor Mercedes 6.677 dollar per WK-punt moet ophoesten.

Meer dan het recordseizoen 2016

Alles bij elkaar komt het inschrijfgeld voor Mercedes op een bedrag uit van 5.490.812 dollar, een recordbedrag. Hoewel het Duitse team in 2016 meer punten scoorde, is het inschrijfgeld nu toch hoger uitgevallen als gevolg van US Consumer Price Index die de FIA hanteert.

Het verschil met de nummer twee in het kampioenschap, Ferrari, is ruim 2 miljoen dollar. Aan de onderkant van de lijst staat Williams. Het enkele WK-punt dat door hun coureur Robert Kubica is behaald tijdens de GP van Duitsland, brengt het inschrijfgeld voor hen op ‘slechts’ 562.072 dollar. Ongetwijfeld kan dat bonnetje gelijk doorgestuurd worden aan de familie van Nicholas Latifi. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws