Update | Gazprom ontkent geruchten rondom sponsoring Formule 1 Zakelijk

Update | Gazprom ontkent geruchten rondom sponsoring Formule 1

Door Wouter Hollemans 06 december 2019 | 09:28


De Russische oliemaatschappij Gazprom heeft zijn zinnen gezet op de Formule 1. Het plan zou zijn om hoofdsponsor te worden van één van de teams en daarbij ook meerdere Grand Prix te sponsoren. De grote vraag is vooral welk team de Russische miljoenen zal mogen incasseren.

De teams die genoemd worden volgens Formulapassion.it zijn Alpha Tauri (de nieuwe naam van Toro Rosso), Renault en Williams. Het zou gaan om een bedrag van 35 miljoen euro per jaar, voor een periode van vier jaar. Hoewel Williams het geld het hardste nodig heeft, klinkt het aannemelijker Alpha Tauri de grootste kanshebber is. De aanwezigheid van de Rus Daniil Kvyat als coureur kan aantrekkelijker zijn.

Ook bij Renault is er link, met de derde rijder Sergey Sirotkin. De kans dat hij in de nabije toekomst een kans krijgt om te racen voor het Franse team lijkt nihil, gezien de kwaliteiten van de vaste coureurs Daniel Ricciardo en Esteban Ocon.

Gazprom al eerder sponsor in de F1

Het is niet de eerste keer dat Gazprom een Formule 1-team van sponsoring voorziet. In 2002 en 2003 stond het bedrijf prominent op de zijkant van de Minardi. Coureurs in die tijd bij het kleine Italiaanse team waren o.a. Jos Verstappen, Mark Webber en Anthony Davidson. In 2005 werd Minardi verkocht aan Red Bull Racing en omgedoopt naar Toro Rosso.

Update 09.30u (06-12-2019) | Gazprom ontkent geruchten rondom sponsoring Formule 1

Russische oliemaatschappij Gazprom heeft vlak nadat er gesuggereerd was dat ze als sponsor in de Formule 1 zouden stappen, resoluut ontkend. Een verrassende wending gezien het feit dat gister het nieuws naar buiten kwam.

Volgens Motorsport-Total zit het als volgt in elkaar: 'Oliemaatschappij Gazprom heeft alle plannen ontkend om de hoofdsponsor van een Formule 1-team te worden. Of een terugkeer naar de Formule 1 er überhaupt in zit voor de Russen, wordt achterwege gelaten.'

Waarom de Russen deze deur dus toch op een kier laten staan is onduidelijk. Wel benadrukken ze in datzelfde persbericht nogmaals dat er niets aan de hand is: 'Er is geen sprake van een concreet plan dat we na aan het streven zijn.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws