Toekomst F1 rond: 'Slechts details nieuwe Concorde Agreement missen' Zakelijk

Toekomst F1 rond: 'Slechts details nieuwe Concorde Agreement missen'

Door Joshua Jacobs 28 januari 2020 | 19:25


Volgens Motorsport.com Italië ligt de toekomst van de Formule 1 grotendeels vast. De nieuwe overeenkomst waar alle teams hun krabbel onder moeten zetten, zou al voor een flink deel ingevuld zijn qua inhoud. De discussies gaan momenteel nog over details, die ook al in een vergevorderd stadium opgetekend zijn.

De grootste veranderingen zijn al gepubliceerd in het grote sporthandboek voor 2021 op 31 oktober 2019. In oktober werd duidelijk dat 'Donderdag Promotiedag' wegvalt. Doordat het aantal races groeit, moet de inhoud van het weekend beperkt worden, om zowel de kosten als de werkdruk voor teams en personeelsleden onder controle te kunnen houden. Ook zou het logistiek beter werken voor races die achter elkaar liggen op de kalender.

Er zijn nog gesprekken gaande over de invulling van de vrijdag. In de ochtend zouden de teams niet in actie komen op de baan, maar wel op marketinggebied. Daardoor kunnen Formule 2 en Formule 3 naar die morgen opschuiven, gevolgd door twee in plaats van drie F1 vrije trainingen, achter elkaar. Liberty Media's CEO Chase Carey: 'We bevinden ons duidelijk in de afrondende fase.'

Lees meer: Carey hint op afschaffen loyaliteitsbonus Ferrari vanaf 2021

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws