Liberty Media-baas: 'Vertraging GP Miami frustrerend, maar impactloos' Zakelijk

Liberty Media-baas: 'Vertraging GP Miami frustrerend, maar impactloos'

Door Joshua Jacobs 24 februari 2020 | 11:56


De Amerikaanse markt is nog altijd een zorgenkindje voor Liberty Media. De commerciële eigenaren van de F1 werken al twee jaar aan een plan om een race in Miami van de grond te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is veel protest te merken tegen de plannen, hoewel de bouwvoorstellen van de Miami Dolphins-eigenaren niet weggestemd zijn eerder in februari. Een slag, of misschien toch de oorlog gewonnen?

Liberty Media-CEO Chase Carey: 'We wisten dat de Verenigde Staten tijd ging kosten. Op één manier duurde het duidelijk langer dan we hoopten, ja. We hebben er veel tijd aan besteed, maar de zaak werd alleen maar complexer. Om het echt uit te bouwen, hebben we zeker 5+ jaren nodig. De VS gaat onze wereld ook niet op zijn kop zetten in twee tot drie jaar', volgens Autosport.

'Over vijf tot tien jaar vanaf nu wordt de Amerikaanse markt voor ons van betekenis. Dan maakt twaalf maanden niet zoveel uit, hoewel dat wel frustrerend is om door dat proces heen te gaan.' De invloed van Roger Penske, die het circuit van Indianapolis heeft opgekocht, is merkbaar vanaf een afstandje, maar Carey houdt zich op de vlakte. Een terugkeer is niet uit te sluiten, ook al was de laatste wedstrijd in 2007. 'Ik ben me bewust van de interesse, maar reageer niet op gesprekken.' (Foto: Liberty Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws