Coronel fan van het idee dat Sainz naast Verstappen komt: 'Ik zou uiteraard voor Red Bull gaan' Opinie
Opinie

Coronel fan van het idee dat Sainz naast Verstappen komt: 'Ik zou uiteraard voor Red Bull gaan'

Coronel fan van het idee dat Sainz naast Verstappen komt: 'Ik zou uiteraard voor Red Bull gaan'

Tom Coronel heeft het rijdersduo van Red Bull Racing voor 2025 al helemaal uitgekiend en vindt dat Carlos Sainz Sergio Pérez moet gaan vervangen. Christijan Albers is het echter niet met hem eens, hij denkt namelijk dat de Spanjaard alvast naar Sauber gaat om de samenwerking met Audi te starten. Sainz naar Mercedes lijkt volgens de heren geen optie te zijn.

Nadat Sainz het jaar sterk is begonnen met een P3 in de Grand Prix van Bahrein en een zege in de Grand Prix van Australië nadat hij een race moest missen vanwege een operatie aan een blindedarmontsteking, wordt er druk gespeculeerd waar de Spanjaard terecht kan in 2025. Lewis Hamilton neemt zijn stoeltje bij Ferrari namelijk over, en nu is het de vraag bij welk team Sainz een contract gaat tekenen. Mercedes en Red Bull lijken in ieder geval geïnteresseerd.

Waar gaat Sainz dan heen? 'Nou, natuurlijk waar de snelste auto is', zegt Coronel in Shakedown bij Viaplay. 'Ik zou uiteraard voor de Red Bull gaan', vervolgt hij. 'Dan ga je eigenlijk terug naar je oude team. Dus ik zeg: Pérez eruit, Sainz hierheen. Dat is wat ik zou doen. Als coureur zijnde wil je gewoon in de snelste auto zitten.' Albers is het eens met zijn Viaplay-collega. 'Ja, het is ook wel een mooie combinatie', vult de voormalig Formule 1-coureur aan. 'Want hij was al aan Max gewaagd bij Toro Rosso. Dus op zich is het geen slechte keuze.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz max verstappen red bull bahrein gp 2024
De heren van Viaplay zien een samenwerking tussen Sainz en Verstappen bij Red Bull wel zitten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Red Bull-teambaas Christian Horner gaf ik Australië aan dat Sainz een aantrekkelijke, werkloze coureur is op de rijdersmarkt. Het management van Sainz werd in Jeddah gespot bij Mercedes in de hospitality, en in Japan waren ze met Red Bull aan het praten. 'Ik zie Wolff niet echt die keuze maken om met Sainz te gaan. Wolff waardeert Sainz, maar niet zo dat hij denkt: wauw, dit is een coureur waar ik een team mee kan bouwen. Ik weet niet of hij die snelheid heeft. Dus dan zeg ik: Antonelli toch maar naar Mercedes', zegt Albers. 'Zoveel lef heb je?' vraagt Tim Coronel.

'Audi wil een antwoord en Sainz twijfelt'

'Ja', antwoordt Albers op de vraag van Coronel. 'Ik zie toch Sainz stiekem in de plaats komen van Bottas.' Sauber wordt in 2026 echter omgedoopt tot Audi. Het Duitse merk uit Ingolstadt heeft al een behoorlijke vinger in de pap achter de schermen bij de Zwitserse renstal. De familie Sainz heeft immers ook een goede band met Audi, waarmee Sainz Senior zijn vierde Dakar-titel won. 'Want ja, als ik Sainz zou zijn, zou ik daar een langere periode nu al vast inwerken bij dat team. Dat gaat wel een topteam worden. Audi gaat er alles aan doen', denkt Albers.

Tim Coronel ziet in dat er nog wat twijfel heerst bij Sainz. Het is ten eerste nog niet duidelijk of Pérez wel of niet blijft. Red Bull lijkt geen haast te hebben om de Mexicaan te vervangen na goede prestaties in de eerste races van het jaar. Sauber is op dit moment niet de beste plek voor de Spanjaard, aangezien ze in niemandsland rijden. 'Als ik Pérez zo hoor, dan heeft hij nog tijd zat. Maar Sainz heeft gewoon haast. Audi wil een antwoord, maar Sainz twijfelt. Ik vind wel dat hij in de snelste auto thuishoort. Als je ziet wat voor vechtersbaas hij is. Hij kon Max ook uitdagen, nu Leclerc.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws