Formule 1-kalender van 2023

De Formule 1-kalender kent in 2023 een recordaantal races, namelijk 24 in totaal. De Grand Prix van Bahrein trapt het komende seizoen af. Dat gebeurt op 5 maart, nadat een week eerder de wintertests plaatsvinden op dezelfde locatie. Het seizoen wordt traditiegetrouw afgesloten in Abu Dhabi, op 26 november om precies te zijn.

Verder staat de Grand Prix van Nederland, na succesvolle edities in 2021 en 2022, ook weer op de kalender. Deze Formule 1-race wordt in 2023 op 27 augustus gehouden als de vijftiende ronde van het kampioenschap. Het is tevens de eerste race na de zomerstop. Een week later verhuist het circus naar het Autodromo Nazionale Monza voor de Grand Prix van Italië.

Formule 1 live kijken? Bekijk de opties van alle tv-aanbieders of registreer bij F1TV.

Formule 1-kalender van 2023

Grand Prix Datum Starttijd
Grand Prix van Bahrein 5 maart n.n.b
Grand Prix van Saoedi-Arabië 19 maart n.n.b
Grand Prix van Australië 2 april n.n.b
n.n.b n.n.b n.n.b
Grand Prix van Azerbeidzjan 30 april n.n.b
Grand Prix van Miami 7 mei n.n.b
Grand Prix van Emilia Romagna 21 mei n.n.b
Grand Prix van Monaco 28 mei n.n.b
Grand Prix van Spanje 4 juni n.n.b
Grand Prix van Canada 18 juni n.n.b
Grand Prix van Oostenrijk 2 juli n.n.b
Grand Prix van Groot-Brittannië 9 juli n.n.b
Grand Prix van Hongarije 23 juli n.n.b
Grand Prix van België 30 juli n.n.b
Grand Prix van Nederland 27 augustus n.n.b
Grand Prix van Italië 3 september n.n.b
Grand Prix van Singapore 17 september n.n.b
Grand Prix van Japan 24 september n.n.b
Grand Prix van Qatar 8 oktober n.n.b
Grand Prix van de Verenigde Staten 22 oktober n.n.b
Grand Prix van Mexico 29 oktober n.n.b
Grand Prix van Brazilië 5 november n.n.b
Grand Prix van Las Vegas 18 november n.n.b
Grand Prix van Abu Dhabi 26 november n.n.b

Nieuw op de F1-kalender: Grand Prix van Las Vegas

Las Vegas krijgt een plekje op de Formule 1-kalender van het seizoen 2023, zo werd bekendgemaakt op 31 maart 2022. De Grand Prix keert daarmee terug in de sport, gezien het begin jaren tachtig al op de kalender stond. Vanaf 2023 zal er worden geracet op de bekende Strip en langs meerdere casino's. Het wordt tevens een Formule 1-avondrace die op zaterdag 18 november zal worden gehouden. Door het tijdsverschil met de rest van de wereld komt dat neer op een ochtendrace in Nederland, zoals men dat ook gewend is met Aziatische wedstrijden.

Grand Prix van Nederland

In 2021 werd na 36 jaar weer eens een Formule 1 verreden op Zandvoort. Dat bleek een groot succes, want Max Verstappen wist zijn thuisrace te winnen voor een grote horde aan Verstappen-fans in voornamelijk oranje kleding. Ook in 2022 was het evenement een succes en won Verstappen opnieuw, op weg naar zijn tweede wereldtitel. Komend seizoen staat de race in ons kikkerlandje aan de Noordzee op 27 augustus op de kalender. Ook dan zal het weekend weer helemaal uitverkocht zijn, waardoor plaatjes als afgelopen seizoen herbeleefd kunnen worden.

Max Verstappen wist de eerste race in 36 jaar op Zandvoort te winnen tijdens de Grand Prix van Nederland.
Max Verstappen wist de eerste race in 36 jaar op Zandvoort te winnen tijdens de Grand Prix van Nederland.

F1 Grand Prix van China 2023

De Grand Prix van China vindt aan de andere kant opnieuw niet plaats. De race op het Shanghai International Circuit staat sinds 2020 niet meer op de kalender vanwege de aanhoudende coronacrisis in het land. De maatregelen weerhouden de Formule 1 ervan om naar het Aziatische land te gaan. Het is nog niet bekend welke locatie China gaat vervangen, maar Portugal en Turkije zijn kanshebbers. De laatste keer dat in China werd geracet, was 2019. Toen won Lewis Hamilton.