Formule 1 live kijken

Live Formule 1 kijken? Op deze pagina zet F1 Maximaal op een rijtje waar je Formule 1 live kan kijken in Nederland in het F1-seizoen van 2023. Formule 1 kijken kan onder andere middels Viaplay, maar ook bij Ziggo, KPN en F1TV. Ook kun je een VPN-abonnement nemen.

Actuele acties:

Geen.

Viaplay heeft rechten Formule 1 live

Viaplay biedt ook een eigen streamingsdienst aan in Nederland. Hierop zal de Formule 1 te zien zijn, maar ook de Bundesliga en Premier League en enkele films en series. Registreren van Viaplay kost 15,99 euro per maand.

Formule 1 kijken: programma Viaplay

Iedere vrije training, kwalificatie en Grand Prix van de Formule 1 zal in Nederland vanaf 2023 live uitgezonden worden door Viaplay. Amber Brantsen zal de uitzendingen presenteren, terwijl Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk het commentaar zullen leveren. In de studio zullen Christijan Albers en Tom Coronel de sport analyseren voor de kijker. Meer over de prijzen van Viaplay vind je hier.

Viaplay heeft ervoor gekozen om de F1 samenwerking die Ziggo altijd had met Olav Mol, Jack Plooij, Robert Kamphues en Robert Doornbos niet te continueren. Dit tot grote teleurstelling van onder ander andere Mol en Plooij en sommige Formule 1-fans. Vooral Mol zit al jaren in het vak, maar heeft al laten weten wel door te gaan met Formule 1 voor onder andere zijn radiozender Grand Prix Radio.

Live streams kijken van Formule 1? Op 1 maart 2022 is Viaplay live gegaan in Nederland. Ze hebben daarbij bekendgemaakt dat ze een documentaire van Max Verstappen, genaamd Lion Unleashed, hebben vrijgegeven. Wil je deze Formule 1 documentaire over Max kijken? De documentaire Lion Unleashed is te zien op de site van Viaplay als je een abonnement hebt afgesloten

Formule 1 live kijken
Vanaf 2022 heeft Ziggo Sport niet meer de rechten van de Formule 1 in handen. Deze zijn nu in het bezit van Viaplay (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Kritiek op Viaplay F1 kijken

Na de eerste uitzendingen is er op sociale media kritiek geweest op de uitzendingen van Viaplay inzake de Formule 1. De algehele tendens is dat Olav Mol wordt gemist en dat de analisten ook niet al te plezant worden ervaren. NENT-topman heeft in De Telegraaf gereageerd op die kritiek. Hij zei onder andere 'dat F1 veel meer is dan Verstappen alleen'. 'Max Verstappen is een geweldig talent, maar Formule 1 kijken is ook veel meer dan Max Verstappen alleen. We willen de kijker een zo compleet mogelijk inkijkje geven van Formula 1 in deze globale sport', liet hij onder andere weten. Lees het hele artikel

F1 bij KPN en ZiggoKPN en Viaplay F1 kijken

KPN geeft nieuwe en bestaande klanten korting op een Viaplay-abonnement wanneer deze via de provider wordt afgesloten. Zowel bestaande als nieuwe klanten van KPN betalen 13,99 euro per maand, waarmee zij twee euro korting krijgen ten opzichte van consumenten die zich via Viaplay zelf abonneren. Dit is niet alleen voor Formule 1 kijken maar betreft ook andere programma's. Klanten die internet, televisie en een mobiel abonnement combineren bij KPN krijgen bovendien nog vijf euro korting per maand, tenzij deze al is ingezet voor een andere entertainmentdienst. 

Bekijk de site van KPN voor het actuele tv-aanbod.

Ziggo en Viaplay F1 kijken

Ondanks dat Ziggo Sport de uitzendrechten voor de Formule 1 is kwijtgeraakt, is het via de provider wel mogelijk om een abonnement te nemen op de nieuwe streamingdienst. De klanten van Ziggo kunnen de eerste vier maanden voor een eenmalige prijs van 20,- euro proberen. Daarna betalen de klanten de reguliere prijs van 15,99 euro per maand. Net als bij KPN kijk je bij Ziggo Viaplay straks gewoon via je televisie, computer of laptop en natuurlijk middels de Viaplay-app op je telefoon of tablet. Op deze manier kun je makkelijk Formule 1 kijken.

F1 kijken via F1TV

De Formule 1 Grands Prix worden ook verslagen via F1TV, dit is een online kanaal van Formula1.com. Op Formule 1 kan je alles zien wat de Formule 1, Formule 2, Formule 3 én Porsche Supercup te bieden hebben. In 2023 zullen de wintertestdagen in Bahrein live worden uitgezonden op het kanaal van F1TV. Eerder gebeurde dat al in 2021 en 2022.

F1TV Pro vs F1 TV Access kijken

De prijzen van F1TV vallen voordeliger uit dan bij de verschillende telecomproviders, die Viaplay in hun pakket opnemen. Bovendien krijg je twee opties: als eerste F1TV Access, waarop je enkel de herhalingen kan terugkijken van de verschillende raceklassen. Ook kan je historische Formule 1 races nog eens kijken. Met F1TV Pro kijk je alles live en kan je ook gebruikmaken van live timing en onboard-beelden van de Formule 1 coureurs. Het beschikt ook over de opties die F1TV Access heeft.

Voor F1TV Access ben je in een jaar 26,99 euro kwijt, wat gelijkstaat aan 2,99 euro per maand. Voor F1TV Pro betaal je jaarlijks 64,99 euro, wat in de maand zo'n 7,99 euro kost. Een volledig overzicht over de prijzen van F1TV vind je hier.

Benieuwd of F1 TV Pro het waard is? Check het hier!

VPN en Formule 1 live kijken

Een andere mogelijkheid om de Formule 1 live te kijken in 2023 is om een VPN te gebruiken. Je zult dan een abonnement van twee á drie euro per maand moeten nemen op een VPN-aanbieder en vervolgens kun je een buitenlandse stream bekijken waar je dan niet voor hoeft te betalen. Dit is wel wat ingewikkelder dan een abonnement nemen op F1TV Pro, Viaplay, Ziggo of KPN, maar wel goedkoper. Je zou dan naar de streams van Servus (Oostenrijk), RTL Luxemburg, Channel 4 (Brits) of GloboPlay (Brazilië) kunnen kijken.   

Heb je nog geen VPN-abonnement?  Bekijk deze website voor recente aanbiedingenSamenvattingen NOS Formule 1

De NOS zal vanaf dit jaar ook de hoogtepunten van alle Formule 1-kwalificaties en -races uitzenden. De Grand Prix van Nederland zal bovendien tot en met het 2024-seizoen gratis te zien zijn op NPO 1. Bij de NOS is Jan Lammers standaard te gast als analist. Meestal geeft de oud Formule 1-coureur na de samenvatting op zondagavond een analyse van wat er die middag is gebeurd bij de Grand Prix.

Formule 1 live kijken
De Formule 1 Grand Prix van Nederland zal tot en met 2024 gratis én live te zien zijn bij de NOS op NPO 1 (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

RTL Duitsland F1 2023

RTL Duitsland zal ook een optie zijn voor de Nederlandse Formule 1-liefhebber. In 2023 zal het Duitse kanaal, dat bij de meeste mensen in het tv-pakket zou moeten zitten, vier Grands Prix live uitzenden - vanzelfsprekend met Duits commentaar. Welke races uitgezonden zullen worden, is nog niet bekend. Van andere races zullen enkel de hoogtepunten te zien zijn.

Poll

Waar ga jij Formule 1 kijken?

Formule 1 live kijken Nieuws