Formule 1 live kijken

Live Formule 1 kijken? Op deze pagina zet F1Maximaal op een rijtje waar je Formule 1 live kan kijken in Nederland in het F1-seizoen van 2024. Formule 1 kijken kan onder andere middels Viaplay, maar ook bij Ziggo, KPN en F1TV. Ook kun je een VPN-abonnement kijken.

Actuele acties:

Bij Viaplay krijg je momenteel ruime korting als je een jaarabonnement afsluit. Meer informatie vind je hier. Dit tijdelijke abonnement bespaart je 48,40 euro op jaarbasis.

Viaplay heeft rechten Formule 1 live

Viaplay biedt ook een eigen streamingsdienst aan in Nederland. Hierop zal de Formule 1 te zien zijn, maar ook de Bundesliga en Premier League en enkele films en series. Een abonnement bij Viaplay kost 17,99 euro per maand. Viaplay biedt tot en met 21 mei 2024 een jaarabonnement aan, dat met hoge korting kan worden afgesloten. Bij een jaarabonnement krijg je ruim twintig procent korting, en ben je dus maar 13,79 euro per maand kwijt. Op jaarbasis betaal je dan 165,48 euro, terwijl je bij een maandelijks opzegbaar abonnement een kleine vijftig euro meer kwijt bent per jaar.

Uitzendrechten Formule 1 vanaf 2025

Viaplay heeft de rechten van de Formule 1 in handen tot en met het einde van 2029. Eind april 2024 werd bevestigd dat Viaplay de uitzendrechten ook de komende jaren in handen heeft. Het Scandinavische bedrijf sloot een vijfjarige deal met Liberty Media, nadat het de sport in 2022 voor het eerst uitzond. Viaplay mag daardoor de koningsklasse van de autosport uitzenden tot minimaal het einde van 2029.

Formule 1 kijken: programma Viaplay

Iedere vrije training, kwalificatie en Grand Prix van de Formule 1 zal in Nederland ook in 2024 weer live uitgezonden worden door Viaplay. Amber Brantsen zal de uitzendingen presenteren, terwijl Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk het commentaar zullen leveren. In de studio zullen onder andere Christijan Albers en Tom Coronel de sport analyseren voor de kijker. Meer over de prijzen van Viaplay vind je hier.

Viaplay koos er voor het 2022-seizoen voor om de F1-samenwerking die Ziggo altijd had met Olav Mol, Jack Plooij, Robert Kamphues en Robert Doornbos niet te continueren. Dit tot grote teleurstelling van onder ander andere Mol en Plooij en sommige Formule 1-fans. Vooral Mol zit al jaren in het vak, maar heeft al laten weten wel door te gaan met Formule 1 voor onder andere zijn radiozender Grand Prix Radio.

Livestreams kijken van Formule 1? Op 1 maart 2022 is Viaplay live gegaan in Nederland. Ze hebben daarbij bekendgemaakt dat ze een documentaire van Max Verstappen, genaamd Lion Unleashed, hebben vrijgegeven. Inmiddels zijn er meerdere Verstappen-documentaires, waaronder Max Verstappen: Lion Unleashed 2 en Max Verstappen: Anatomy of a Champion, via Viaplay te zien, als je een abonnement hebt afgesloten

Formule 1 live kijken
Vanaf 2022 heeft Ziggo Sport niet meer de rechten van de Formule 1 in handen. Deze zijn nu in het bezit van Viaplay (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

KPN en Viaplay F1 kijken

Op het moment biedt KPN geen specifieke kortingsacties aan op Viaplay. Daarmee is de prijs bij KPN nu ook 15,99 euro per maand. KPN heeft wel vaak tijdelijke kortingsacties vlak voor het begin van het Formule 1-seizoen. Klanten die internet, televisie en een mobiel abonnement combineren bij KPN krijgen wel vijf euro entertainmentkorting per maand, tenzij deze al is ingezet voor een andere entertainmentdienst. 

Bekijk de site van KPN voor het actuele tv-aanbod.

Ziggo en Viaplay F1 kijken

Ondanks dat Ziggo Sport de uitzendrechten voor de Formule 1 is kwijtgeraakt, is het via de provider wel mogelijk om een abonnement te nemen op de nieuwe streamingdienst. Klanten betalen bij Ziggo de reguliere prijs van 15,99 euro per maand. Net als bij KPN kijk je bij Ziggo Viaplay gewoon via je televisie, computer of laptop en natuurlijk middels de Viaplay-app op je telefoon of tablet. Op deze manier kun je makkelijk Formule 1 kijken.

F1 kijken via F1TV

De Formule 1 Grands Prix worden ook verslagen via F1TV, dit is een online kanaal van Formula1.com. Op Formule 1 kan je alles zien wat de Formule 1, Formule 2, Formule 3 én Porsche Supercup te bieden hebben. In 2024 zullen de wintertestdagen in Bahrein live worden uitgezonden op het kanaal van F1TV. Eerder gebeurde dat al in 2021, 2022 en 2023.

F1TV Pro vs F1 TV Access kijken

De prijzen van F1TV vallen voordeliger uit dan bij de verschillende telecomproviders, die Viaplay in hun pakket opnemen. Bovendien krijg je twee opties: als eerste F1TV Access, waarop je enkel de herhalingen kan terugkijken van de verschillende raceklassen. Ook kan je historische Formule 1 races nog eens kijken. Met F1TV Pro kijk je alles live en kan je ook gebruikmaken van live timing en onboard-beelden van de Formule 1 coureurs. Het beschikt ook over de opties die F1TV Access heeft.

Op 10 januari 2024 werd bekendgemaakt dat de prijzen voor een F1TV-abonnement flink verhoogd worden. Voor F1TV Access ben je in een jaar 34,99 euro kwijt, of 3,99 euro per maand. Dat was voor de prijsverhoging nog 26,99 euro en 2,99 euro. Voor F1TV Pro betaal je jaarlijks nu 94,99 euro, of maandelijks 11,90 euro. Dat is een forse verhoging ten opzichte van de oude prijzen, die vaststonden op 64,99 euro per jaar, of 7,99 euro per maand. Een volledig overzicht over de prijzen van F1TV vind je hier.

VPN en Formule 1 live kijken

Een andere mogelijkheid om de Formule 1 live te kijken in 2024 is om een VPN te gebruiken. Je zult dan een abonnement van twee a drie euro per maand moeten nemen op een VPN-aanbieder en vervolgens kun je een buitenlandse stream bekijken waar je dan niet voor hoeft te betalen. Dit is wel wat ingewikkelder dan een abonnement nemen op F1TV Pro, Viaplay, Ziggo of KPN, maar wel goedkoper. Je zou dan naar de streams van Servus (Oostenrijk), RTL Luxemburg, Channel 4 (Brits) of GloboPlay (Brazilië) kunnen kijken.   

Heb je nog geen VPN-abonnement?  Bekijk deze website voor recente aanbiedingen

Samenvattingen NOS Formule 1

De NOS zal vanaf dit jaar ook de hoogtepunten van alle Formule 1-kwalificaties en -races uitzenden. De Grand Prix van Nederland zal bovendien tot en met het 2024-seizoen gratis te zien zijn op NPO 1. Bij de NOS is Jan Lammers standaard te gast als analist. Meestal geeft de oud Formule 1-coureur na de samenvatting op zondagavond een analyse van wat er die middag is gebeurd bij de Grand Prix.

Formule 1 live kijken
De Formule 1 Grand Prix van Nederland zal tot en met 2024 gratis én live te zien zijn bij de NOS op NPO 1 (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

RTL Duitsland F1 2024

RTL Duitsland zal ook een optie zijn voor de Nederlandse Formule 1-liefhebber. In 2024 zal het Duitse kanaal, dat bij de meeste mensen in het tv-pakket zou moeten zitten, zeven Grands Prix live uitzenden - vanzelfsprekend met Duits commentaar. De races die op het open net worden uitgezonden zijn de seizoensopener in Bahrein, de Europese races in Hongarije, België, Nederland, en Italië, en de Grands Prix van Azerbeidzjan en Las Vegas. Van andere races zullen enkel de hoogtepunten te zien zijn.

Poll

Waar ga jij Formule 1 kijken?

Formule 1 live kijken Nieuws