Häkkinen verwacht dat Verstappen zich na dit weekend in illuster rijtje mag scharen Opinie
Opinie

Häkkinen verwacht dat Verstappen zich na dit weekend in illuster rijtje mag scharen

Häkkinen verwacht dat Verstappen zich na dit weekend in illuster rijtje mag scharen

Mika Häkkinen verwacht dat Max Verstappen dit weekend ook in de Verenigde Staten weer zal zegevieren. De Red Bull Racing-coureur verkeert het hele seizoen al in een blakende vorm en de Finse wereldkampioen van 1998 en 1999 denkt niet dat iemand de Nederlander kan kloppen. Häkkinen kijkt vooral uit naar de strijd achter Verstappen en dat belooft vuurwerk te worden.

Twee weken geleden haalde Verstappen zijn derde wereldtitel binnen tijdens de sprintrace in Qatar. Dit weekend kan de 26-jarige Limburger opnieuw een belangrijke mijlpaal bereiken. Hij kan namelijk zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken op het Circuit of The Americas. Verstappen zou daarmee, naast Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Alain Prost, de vijfde coureur worden, die dit voor elkaar krijgt.

Hakkinen verwacht in ieder geval dat Verstappen na dit weekend aan dat lijstje toegevoegd kan worden. De Red Bull-coureur heeft een goede staat van dienst op COTA en daarnaast staat er in 2023 geen maat op Verstappen. 'Zoals we vorig jaar al zagen, rijdt hij graag op het Circuit of The Americas', begint Häkkinen in zijn vooruitblik voor Unibet. 'Daarnaast beschikt hij over een auto waarmee hij kan winnen. Ik verwacht dat Max (Verstappen, red.) de goede vorm van de afgelopen races meeneemt naar de Verenigde Staten.'

Strijd achter Verstappen spannend

Hoewel Häkkinen niet direct een spannende strijd om de overwinning verwacht, is er volgens de Fin genoeg om naar uit te kijken. Hij rekent op een felle strijd tussen Ferrari en Mercedes. 'Het zal interessant zijn om te zien wat er in het gevecht om de tweede plek in het constructeurskampioenschap gaat gebeuren tussen Mercedes en Ferrari. Het onderlinge verschil bedraagt slechts 28 punten en na de zeldzame fout van Hamilton in Qatar, zal Mercedes zich willen herpakken.'

Hamilton is doorgaans sterk op COTA, maar ook Ferrari liet vorig jaar zien uitstekend uit de voeten te kunnen op het Amerikaanse circuit. Daarnaast is Carlos Sainz de enige coureur die Red Bull een keer van de zege wist te houden. 'Sainz mocht vorig jaar van pole starten, maar werd door George Russell in de eerste bocht in de rondte getikt. Hij zal er dit weekend staan als Max problemen heeft en Charles (Leclerc, red.) is ook gebrand op een goed resultaat. Ik verwacht dus een spannend gevecht tussen Ferrari en Mercedes', aldus Häkkinen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws