Lammers zag Pérez al aan het begin van 2023 grote fout maken: 'Zo onnodig om dat te zeggen' Opinie
Opinie

Lammers zag Pérez al aan het begin van 2023 grote fout maken: 'Zo onnodig om dat te zeggen'

Lammers zag Pérez al aan het begin van 2023 grote fout maken: 'Zo onnodig om dat te zeggen'

Jan Lammers vindt niet dat Sergio Pérez zijn beste seizoen ooit in de Formule 1 achter de rug heeft. De coureur van Red Bull Racing maakte daarvoor volgens de oud-coureur gedurende het seizoen te veel fouten en daarnaast had de 33-jarige Mexicaan er ook beter aan gedaan om zichzelf een realistischer doel te stellen voor het seizoen.

Na een derde plaats in het wereldkampioenschap van 2022, wist Pérez dit seizoen als tweede af te sluiten. Dit lukte de zesvoudig Grand Prix-winnaar nog niet eerder, maar toch is Lammers van mening dat 2023 niet het beste jaar van de teamgenoot van Max Verstappen was. 'Daar heeft hij gewoon te veel fouten voor gemaakt', zegt de voormalig F1-coureur in een interview met Motorsport.com.

'Max (Verstappen, red.) laat zien welke potentie er in die auto zit en als je dan niet eens de helft van de punten van je teamgenoot hebt behaald, dan mag je niet zeggen dat dit je beste seizoen is', vervolgt Lammers stellig. Statistisch is dat misschien wel zo qua punten en resultaten, maar qua potentieel zeker niet', voegt de 67-jarige nog toe.

Pérez legde zichzelf onnodig veel druk op

Het contrast tussen de prestaties en de resultaten van beide Red Bull-coureurs is bijzonder groot, maar Lammers is ervan overtuigd dat het onderlinge verschil niet zo groot had hoeven zijn. 'Als hij (Pérez, red.) zichzelf een realistisch doel had gesteld, dan had hij veel en veel beter kunnen presteren. Als je iedere keer het seizoen weer begint door te zeggen: dit jaar kan ik Max verslaan, dan maak je het jezelf gewoon heel moeilijk', vindt de oud-coureur.

Lammers stelt dat Pérez een prima coureur is, maar de Mexicaan moet beseffen dat hij niet op het niveau van Verstappen zit. 'Mensen zien wel dat Pérez een goede rijder is, maar hij is net even wat minder dan Max. Iedereen ziet dat, behalve hijzelf. Dan denk ik bij mezelf dat de teleurstellingen soms het gevolg zijn van een doelstelling, die niet realistisch is geweest', zegt de voormalig Formule 1-coureur, die Pérez een tip meegeeft voor de toekomst.

'Als hij gewoon de rol van underdog op zich had genomen, dan gaan mensen ook hopen dat jij je potentieel haalt en noem maar op. Maar het is zo onnodig dat je gelijk zegt: dit jaar denk ik dat ik wereldkampioen kan worden. Het is ook niet realistisch, denk ik. Het is zo jammer dat hij daardoor gelijk al een weerstand creëert', vindt Lammers. 'We weten allemaal gewoon dat Max zich de kaas niet zomaar van zijn brood laat eten, dus ga er gewoon realistisch in staan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws