Ook teambazen vinden Verstappen beste coureur van 2023, Hamilton blijft steken op P5 Opinie
Opinie

Ook teambazen vinden Verstappen beste coureur van 2023, Hamilton blijft steken op P5

Ook teambazen vinden Verstappen beste coureur van 2023, Hamilton blijft steken op P5

Ook door de F1-teambazen is Max Verstappen officieel uitgeroepen als de beste coureur van het jaar. Het is de derde keer dat Verstappen deze interne verkiezing heeft gewonnen. Fernando Alonso eindigde op de tweede plek, terwijl Lando Norris derde werd. Lewis Hamilton blijft steken op P5, terwijl Sergio Pérez vijf plaatsen zakt naar plek tien.

Sinds 2018 geven de Formule 1-teambazen elk jaar anoniem een top tien van hun beste coureurs van het afgelopen jaar door aan Formula1.com. De punten volgen hetzelfde systeem als de officiële puntentelling bij de Grands Prix, waarbij de nummer 1 dus 25 punten ontvangt en de nummer 10 één puntje mag bijschrijven.

Verstappen, die dit jaar 19 keer als eerste over de finishlijn reed bij de verschillende Grands Prix, kreeg in totaal 240 punten van de teambazen, waardoor hij ook deze verkiezing met overmacht won. Het gat met nummer twee Alonso is 112 punten. De Spanjaard wist dit jaar acht keer op het podium te eindigen tijdens zijn eerste jaar bij Aston Martin, en wordt daarvoor ook door de teambazen beloond met P2. Norris, die zes keer de tweede plaats pakte dit jaar, staat met P3 drie plaatsen hoger dan tijdens de verkiezing van 2022. Charles Leclerc staat op plek vier, en Hamilton maakt de top vijf compleet. De Brit is daarmee wel een plaats gezakt in vergelijking met 2022.

Pérez dit jaar hekkensluiter

Oscar Piastri en Alexander Albon staan, op respectievelijk P7 en P8, voor het eerst in de lijst, terwijl George Russell zes plaatsen naar beneden is gezakt en in 2023 genoegen moet nemen met P9. Pérez is de hekkensluiter van de top tien, en staat daarmee vijf plaatsen lager dan vorig jaar.

Alessandro Alunni Bravi (Alfa Romeo), Bruno Famin (Alpine), Christian Horner (Red Bull), Mike Krack (Aston Martin), Guenther Steiner (Haas), Andrea Stella (McLaren), Franz Tost (AlphaTauri), Frédéric Vasseur (Ferrari), James Vowles (Williams), en Toto Wolff (Mercedes) stemden allemaal mee met de verkiezing.

Plek Coureur
1 Max Verstappen
2 Fernando Alonso
3 Lando Norris
4 Charles Leclerc
5 Lewis Hamilton
6 Carlos Sainz
7 Oscar Piastri
8 Alexander Albon
9 George Russell
10 Sergio Pérez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws