Piastri wordt hoger ingeschat dan Norris: 'Norris heeft een gemakkelijke jeugd gehad' Opinie
Opinie

Piastri wordt hoger ingeschat dan Norris: 'Norris heeft een gemakkelijke jeugd gehad'

Piastri wordt hoger ingeschat dan Norris: 'Norris heeft een gemakkelijke jeugd gehad'

Autosportcommentator Allard Kalff schat debutant Oscar Piastri hoger in dan zijn teamgenoot, Lando Norris. Hoewel Norris tot nu toe het sterkste is gebleken dit seizoen, teert de 23-jarige Brit al op vier jaar meer ervaring dan zijn jongere teamgenoot. Van de drie debutanten dit jaar, is Piastri de enige die zich goed staande heeft gehouden.

Nyck de Vries is inmiddels al ontslagen bij AlphaTauri, terwijl het Logan Sargeant bij Williams ook nog niet heel gemakkelijk afgaat. Piastri begint daarentegen steeds sterker te presteren, en was in Groot-Brittannië en Hongarije al dicht bij een podiumplek, terwijl hij in België indruk maakte met een tweede plek in de sprintrace. Dankzij zijn goede prestaties in de maand juli heeft Piastri ondertussen 34 punten weten te verzamelen, waarmee McLaren, dat veruit het jongste coureursduo heeft, de jacht op teams als Ferrari en Aston Martin opent.

Bij Viaplay-programma In de slipstream geeft Kalff dan ook aan dat hij Piastri hoger inschat dan Norris. 'Ze zijn keihard in de onderhandelingen. Ze zijn bij Alpine weggegaan, omdat ze naar McLaren wilden gaan', zegt Kalff over de contractperikelen van de jonge Australiër in 2022, die enigszins deden denken aan de situatie tussen Michael Schumacher, Jordan, en Benetton in 1991. 'Dat contract (bij Alpine, red.) niet goed geregeld? Dan gaan we weg. Ik heb veel vertrouwen in Mark Webber, die het management van Piastri verzorgt. Hij heeft in zijn eigen carrière wel eens de verkeerde keuze gemaakt, maar ik heb er vertrouwen in dat hij nu de goede keuzes maakt.'

Piastri neemt in exclusief rijtje plaats

Piastri wordt door Kalff ook vergeleken met wereldkampioen Max Verstappen. 'Ze zijn hetzelfde type, ze moeten ervoor vechten. Piastri moest iedere keer kampioen worden om door te gaan', zegt de autosportcommentator. Piastri won van 2019 tot en met 2021 drie verschillende kampioenschappen in verschillende opstapklassen, waarmee hij in een zeer exclusief rijtje met Ayrton Senna, Robert Kubica, en Robin Frijns terechtkwam.

Dat staat in schril contract met de jeugd van zijn McLaren-teamgenoot. 'Norris heeft een goede sociale achtergrond, hij heeft een makkelijke jeugd gehad. Hij komt uit een zeer welgestelde familie', wordt verteld over het Britse racetalent. Norris senior zou over zo'n 250 miljoen euro beschikken, en heeft zwaar geïnvesteerd in McLaren en het salaris van zijn zoon. 'Daar is niks mis mee, maar dat geeft toch misschien dat je niet voor die laatste tiende kan gaan', meent Kalff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws