Coronel keek vol verbazing naar verrichtingen Verstappen: 'Dacht dat hij de baan had afgesneden' Opinie
Opinie

Coronel keek vol verbazing naar verrichtingen Verstappen: 'Dacht dat hij de baan had afgesneden'

Coronel keek vol verbazing naar verrichtingen Verstappen: 'Dacht dat hij de baan had afgesneden'

Max Verstappen gaat dit jaar zijn vierde wereldtitel in de wacht slepen, daar is Tom Coronel volledig van overtuigd. De analist was zwaar onder de indruk van het optreden van de Red Bull Racing-coureur in het eerste F1-weekend van 2024 en vooral de snelste raceronde van de 26-jarige Nederlander zorgde voor veel verbazing bij Coronel.

Red Bull begon dit jaar met een volledig nieuwe bolide aan het F1-seizoen. De Oostenrijkse formatie wilde met de RB20 de concurrentie opnieuw een stap voor zijn en dat lijkt te zijn gelukt. Verstappen ging in Bahrein namelijk gewoon verder waar hij aan het einde van 2023 was gebleven. Vanaf de start maakte de drievoudig wereldkampioen zijn collega's duidelijk dat er op het Bahrain International Circuit niets te halen was. Met 22 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Pérez was het gat andermaal bijzonder groot.

Ook Coronel heeft met veel verbazing gekeken naar het optreden van Verstappen. 'De constantheid', noemt de Viaplay-analist in een interview met Motorsport.com één van de dingen die hem het meest is opgevallen. 'Maar ook de brutaliteit om aan het einde even te laten zien van: ja jongens, jullie dachten dat dit het was, en dan nog even de beuk erin te gooien. Die snelste raceronde, waar komt die in godsnaam vandaan?', doelt Coronel op de 1:32,608 van Verstappen, waarmee hij bijna anderhalve seconde sneller was dan Charles Leclerc, die zijn snelste ronde overigens, in tegenstelling tot Verstappen, op de harde band reed.

'Zo'n groot verschil met de rest', gaat Coronel verder. 'Als je die sectortijden zag, dat was gewoon nagenoeg exact gelijk, alsof de banden geen problemen hadden. Die bleven gewoon heel mooi. Dat maakt hem (Verstappen, red.) ook wel heel erg uniek', aldus de analist, die ook onthult wat hij dacht toen hij die snelste raceronde van de Red Bull-coureur zag. 'Ik dacht dat hij de baan had afgesneden. Of dat hij op een ander circuit had gereden. We hebben het over honderdsten van een seconde, en dan gooit hij even de beuk erin: twee seconden. Dat is gewoon compleet van een andere planeet. Dat is een andere klasse', komt Coronel superlatieven tekort.

'Concentreren jullie je maar op P2'

Met zijn optreden in Bahrein heeft Verstappen één ding heel duidelijk gemaakt naar de concurrentie, zo ziet Coronel. 'Dit is meer zoiets van: jongens, als jullie denken dat jullie überhaupt in de buurt kunnen komen... vergeet het maar. Concentreren jullie je maar op P2, dan doe ik mijn eigen show. En dat heeft hij hier zeker gedaan', aldus Coronel, die denkt dat Verstappen alle races kan winnen in 2024.

'Ja, waarom niet?', vraagt hij zich hardop af. 'Maar hij had ze vorig jaar ook allemaal kunnen winnen. Gaat het gebeuren? Nee, dat denk ik niet', zegt Coronel, voor wie er overigens geen enkele twijfel over bestaat dat Verstappen dit jaar zijn vierde wereldtitel gaat pakken. 'Ga er maar gewoon vanuit dat hij wereldkampioen wordt', lacht Coronel. 'Want dat heeft hij hier bewezen. Voor de eerste bandenwissel zei ik al: het is klaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws