Verstappen bewierookt: 'Zijn beoordelingsvermogen is spectaculair en heel efficiënt' Opinie
Opinie

Verstappen bewierookt: 'Zijn beoordelingsvermogen is spectaculair en heel efficiënt'

Verstappen bewierookt: 'Zijn beoordelingsvermogen is spectaculair en heel efficiënt'

Journalisten van The-Race hebben in een podcast aangegeven dat ze zich weinig zorgen maken over hoe het gebrek aan strijd in de races Max Verstappen beïnvloedt. De Nederlander startte dit seizoen elke race vanaf poleposition, en aangezien hij de laatste jaren bijna alles won, kwam hij nauwelijks nog terecht in gevechten.

Edd Straw, Scott Mitchell-Malm, en Josh Suttill analyseerde de kwaliteiten van de drievoudig wereldkampioen. 'We hebben het dit seizoen nog niet veel over Verstappen gehad, simpelweg omdat hij zijn werk zó goed doet dat hij, net als vorig jaar, het buitengewone saai weet te maken', luidt het compliment van Straw aan de veelvraat van de Formule 1.

Simracen helpt Verstappen

Straw behandelt in de podcast vragen van luisteraars, waarbij iemand zich afvraagt of Verstappen in directe duels niet roestig zou kunnen worden als hij te lang alleen vooraan rondrijdt. 'Bij andere coureurs zou ik me daar zorgen over maken, maar bij Verstappen maak ik me daar totaal geen zorgen om', antwoordt Suttill. 'Hij is een van de beste coureurs op de grids als het op wiel-aan-wiel-gevechten aankomt.'

Suttill meent dat Verstappen hierbij profiteert van het feit dat hij zich ook buiten de Formule 1-weekenden om met de Formule 1 bezighoudt. 'Als we hem wel eens in gevechten zien, bijvoorbeeld afgelopen seizoen in Las Vegas, dan was hij nog steeds heel scherp. Ja, er waren een paar incidenten, maar het eerste incident was in de eerste bocht, en de tweede was vanwege een fout van George Russell. Vergeet niet dat hij nog steeds veel racet in de virtuele wereld, waar hij zijn vaardigheden verfijnt. Denk maar eens terug aan zijn debuutseizoen, aan die befaamde inhaalactie op Felipe Nasr in België. Die had hij in de virtuele wereld al geoefend.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen redbullracing gpjapan zege
Verstappen pakte zijn 57e overwinning in Japan.

In Saoedi-Arabië zat Verstappen nog tot diep in de nacht online te racen. De Limburger is dan ook veel bezig met Team Redline, het simraceteam waar hij bij betrokken is. 'Hij doet dat nog steeds, en doet nog steeds veel aan simracen, en blijft zo scherp, dus ik denk niet dat we ons daar zorgen over hoeven te maken', concludeert Suttill.

Verstappen als complete coureur

Collega Mitchell-Malm wijst daarbij ook op de ontwikkeling die Verstappen heeft doorgemaakt. 'In het verleden - denk bijvoorbeeld aan het begin van 2018 - had Verstappen nog wel eens het probleem dat hij ongeduldig was, maar hij is daar steeds beter in geworden in de rest van 2018 en daarna in 2019', vindt de Brit. 'Dat zag je in 2020 ook terug, toen Red Bull de op één na snelste auto had. Verstappen had een andere instelling, en hij reed met meer geduld rond.'

'Verstappen was een completere coureur geworden. Hij wist hoe hij moest inhalen en racen met een vrije snelle auto. Hij is daar heel erg goed in geworden. Zijn beoordelingsvermogen is spectaculair en heel efficiënt en effectief', aldus Mitchell-Malm, die wel aangeeft dat Verstappen moet oppassen dat zijn agressie niet de overhand krijgt bij inhaalraces, waarbij hij verwijst naar duels met Lewis Hamilton, onder meer in Brazilië 2022.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws