Update | Verstappen tóch achteraan, Latifi begint vanaf P18

| door Christian Moerman

Nicholas Latifi moet een nieuwe krachtbron steken in Rusland. Omdat Williams dit later aankondigt dan dat Red Bull Racing en Ferrari met de motorwissels van Max Verstappen en Charles Leclerc kwamen, betekent dit dat de Canadees achter de twee andere hekkensluiters start. Zo krikt hij de Nederlander dus een plekje op, waardoor hij vanaf P19 start.

Williams heeft via twitter laten weten wat er precies misgegaan is bij de bolide. De oplettende kijker is het al wel opgevallen dat Latifi in Q2 geen tijd neer heeft weten te zetten. Dat wordt door het team bevestigd, waarna ze een verklaring geven: 'Na vannacht een pneumatisch probleem ontdekt te hebben bij Latifi heeft het team besloten om een nieuwe krachtbron te introduceren.'

'Daarom start hij morgen aan de achterkant van de grid', zo luidt de conclusie van het team. Latifi's gridstraf is later geïncasseerd dan die van Verstappen en Leclerc. Zodoende begint de Monegask niet vanaf de laatste startrij, terwijl Verstappen een plekje wint ten opzichte van de positie waarop Red Bull Racing verwachtte te staan na de gridstraf gekozen te hebben.

Lees ook

Update 19.25u (25/09) | Verstappen tóch achteraan, Latifi begint vanaf P18

Waar in eerste instantie verwacht werd dat Nicholas Latifi vanaf P20 zou starten, blijkt dat nu niet het geval te zijn. De Williams-coureur wisselde in Rusland ook een motor, maar de straf wordt na de kwalificatie pas opgeteld bij zijn eindklassering. Omdat hij gedurende de kwalificatie boven Charles Leclerc en Max Verstappen eindigde, leverde dat hem dus twee startplaatsen op.

Zo is het dus duidelijk dat de Nederlander de wedstrijd alsnog start vanaf de achterste startplek. Of Verstappen bij een gezette tijd in de kwalificatie plekken had gewonnen, is niet duidelijk. Hij zit immers ook een gridstraf uit voor het incident met Lewis Hamilton in Monza. Zou deze er na de motorgridstraf bij opgeteld worden dan zou hij nog steeds teruggezet worden naar de laatste startplek.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen