Nicholas Latifi

Nicholas Latifi is een Canadees autocoureur. In 2019 reed hij nog in de Formule 2, maar voor het 2020-seizoen rijdt hij in de F1 bij Williams

Latifi wordt in 1995 geboren als zoon van een welvarend Canadees zakenman. Hoewel het kapitaal helpt bij het kunnen racen in een scala aan kampioenschappen, blijkt ook Latifi’s hart absoluut in het racen te liggen. Op dertienjarige leeftijd begint de carrière van Nicholas in de karts, in 2009. Drie jaar later kan hij al de overstap maken naar het Formule racen. Hij begint in de Italiaanse F3. Tussen 2012 en 2015 rijdt de Canadees in maar liefst dertien verschillende kampioenschappen. In deze vier jaar weet hij nog geen potten te breken. Zijn beste resultaat behaalt hij in 2013 met een vijfde positie in de eindstand in de Britse Formule 3.

Formule 2

Latifi’s resultaten gaan na 2015 bergopwaarts: in 2016 wordt hij de nieuwe testcoureur bij Renault in de Formule 1. Het opvolgende seizoen begint hij aan de generale repetitie voor de F1, de Formule 2. In 2017 eindigt hij in deze klasse als vijfde. Dat jaar is hij nog steeds testcoureur bij Renault. In 2018 racet Nicholas weer in de F2. Deze keer lukt het Latifi niet om hoog in het klassement te eindigen; hij wordt negende. In 2018 verruilt Nicholas Renault voor Racing Point en hij wordt daar reservecoureur. In de Formule 2 lijkt Latifi, in 2018, beter op zijn plek: met twee raceweekenden te gaan, staat hij tweede in het kampioenschap. Alleen de Nederlander, en zijn rivaal, Nyck de Vries moet hij boven zich dulden. Dat jaar tekent Nicholas Latifi een contract bij Williams om in 2019 hun reservecoureur te zijn.

Formule 1

Nadat het F1-seizoen in 2019 is afgelopen, wordt bekend gemaakt dat Nicolas Latifi de nieuwe coureur bij Williams wordt. Bij de Britse renstal gaat hij in het stoeltje van Robert Kubica zitten, die vertrekt naar Alfa Romeo. Claire Williams hoopt dat hij samen met George Russel een onverslaanbaar duo kan vormen die het historisch-significante team weer terug naar de top kan boksen. De Canadees brengt daarnaast sponsorgeld met zich mee, wat gunstig is voor de financiële gesteldheid van Williams. 

Nicholas Latifi nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties