Verstappen zelf ook verrast door ommekeer: 'Moet vijf of zes jaar geleden geweest zijn' Formule 1
Formule 1

Verstappen zelf ook verrast door ommekeer: 'Moet vijf of zes jaar geleden geweest zijn'

Verstappen zelf ook verrast door ommekeer: 'Moet vijf of zes jaar geleden geweest zijn'

Max Verstappen had een lach van oor tot oor nadat hij in Italië tegen alle verwachtingen in toch nog poleposition veroverde, en zo de oude records van Ayrton Senna en Alain Prost evenaarde. De Red Bull Racing-coureur geeft toe dat hij na vrijdag ook niet dacht dat dit nog tot de mogelijkheden behoorde.

Red Bull Racing ging in Imola duidelijk niet van start hoe het dat in gedachten had met de verbeterde RB20, maar Verstappen denkt dit erbij hoort met upgrades. 'De upgrades doen hun werk, maar we hadden meer problemen dan alleen de upgrades natuurlijk', vertelt de 26-jarige in de FIA-persconferentie. 'We hebben veel mensen die hiernaar kijken, maar we hebben ook veel mensen die met de balansproblemen bezig waren. Als je nieuwe onderdelen introduceert, leer je niet alles in één weekend tijd. Dat neemt tijd in beslag, race na race. Je hebt ook een wat andere afstelling nog (met upgrades, red.).'

Memorabele comeback

Na de vrijdag rekenden weinig mensen nog op een poleposition van Verstappen, en ook Verstappen zelf had er niet veel vertrouwen meer in. 'In de afgelopen jaren was dit zeker een van de beste comebacks. Het is lang geleden dat ik het idee had dat we zoveel tekortkwamen. In Singapore zaten we er het hele weekend naast, dus dat was gewoon een slecht weekend, maar hier kwamen we ook veel tekort, en wisten we het toch nog om te draaien. Dat moet zeker vijf of zes jaar geleden zijn, want ik kan me niet herinneren dat we het ooit zo nog recht wisten te zetten.'

Verstappen beseft wel dat zijn weekenden nu veel lastiger zijn dan eerder. 'Ik zou liever ook met acht tienden voorsprong kwalificeren, maar dat is niet mogelijk. Het is ook heel lekker als je zo'n ommekeer hebt als wij nu hadden. Ik was dus heel blij in de kwalificatie, toen ik hoorde dat we pole hadden. Het is mooi dat het zo close was, en dat we er ook echt voor moesten vechten', vindt de 26-jarige.

Toch vindt Verstappen complete dominantie ook leuk. 'Om terug te komen op je eerste punt: ik zou liever met veel voorsprong vooraan kwalificeren. Soms gaat dat ook zo. Als je van die weekenden hebt dat alles samenkomt, dan is de auto ongelofelijk om in te rijden. Het maakt dan ook niet uit wat je doet, maar dat voelt geweldig aan, en dan kan je echt speciale ronden rijden, zoals in het verleden ook gebeurde', zo verwijst Verstappen onder meer naar zijn poleronde in Suzuka in 2023. 'Maar dit was ook heel cool, hoor', sluit de Nederlander af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws