Honda

Honda levert sinds 2015 weer een motor aan de F1. Na drie seizoenen McLaren besloot de Engelse renstal ermee op te houden, omdat de samenwerking een ramp bleek. Toro Rosso ging in 2018 wel met Honda in zee, waar McLaren verder ging met de motor van Renault. In 2019 gaat Honda haar tweede jaar in met Toro Rosso.

Naast Toro Rosso rijdt ook zusterteam Red Bull Racing met een power unit van Honda. Het is het eerste seizoen dat het team van Max Verstappen met de motor van de Japanners gaat rijden. De vraag is of het ze dichter bij de gewenste wereldtitel gaat brengen. Honda en Red Bull zijn een overeenkomst voor twee seizoenen (2019 en 2020) aangegaan.

Honda of Renault sneller?

Helmut Marko heeft in de winterstop diverse keren benadrukt dat Honda al verder is dan Renault. Dit tegen het zere been van Cyril Abiteboul, die dat ontkent. 'Het chassis is de grootste oorzaak van onze achterstand. De motor mist ongeveer tussen de vijftien en twintig kilowatt (zo'n twintig tot 27 pk, red.), wat onder bepaalde omstandigheden gunstig kan zijn. Red Bull maakt dat goed met hun chassis', zei de Fransman in de winterstop.

AVL en Honda F1

Verder was er het gerucht dat de Oostenrijkse partner AVL zou zijn gebroken met Honda. Er is volgens de Japanners nooit een deal geweest tussen Honda en AVL. ''Er is met elkaar gekeken naar wat we voor elkaar konden betekenen, maar er was een verschil tussen wat wij wilden en wat zij konden leveren. Daarom is die deal nooit gesloten. Wellicht is dat de bron van het misverstand', liet een zegsman weten. 

Honda nieuws