GP Singapore

De Grand Prix van Singapore wordt sinds 2008 verreden op het Marina Bay Circuit. Mede door de zinderende hitte wordt de race onder kunstlicht verreden in de avonduren. Ook is het één van de drie stratencircuits op het programma van 2021: de GP wordt op zondag 3 oktober verreden. De Formule 1 keert weer terug in Singapore na een jaar afwezigheid wegens het coronavirus.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws

Marina Bay Street Circuit

Marina Bay is een stratencircuit en telt in totaal 23 bochten; meer dan alle andere circuits op de kalender dit jaar. Dit aantal wordt veroorzaakt door de vele mini-bochten die de baan kent. Hierdoor moeten de coureurs veelvuldig remmen en sturen, wat zeer vermoeiend is. Dit maakt de race voor veel rijders een uitputtingsslag. In 2008 vergeleek Lewis Hamilton dit circuit met het stratencircuit van Monaco. Hamilton noemde een rondje op Marina Bay twee keer zo moeilijk om in te schatten en twee keer zo uitputtend als een ronde op het Circuit de Monaco.

Layout Marina Bay Street Circuit

Een rondje over het circuit neemt gemiddeld iets meer dan één minuut en vijftig seconden in beslag. De baan is vijf kilometer lang en er worden 61 ronden verreden. De races grenzen elke keer aan het maximale tijdsbestek van twee uur. Zo duurde de kortste race op dit circuit één uur, 56 minuten en zes seconden.

GP Singapore

Tijdschema GP van Singapore 2021

Het tijdschema voor de Grand Prix van Australië is momenteel nog niet uitgegeven. Zodra deze informatie beschikbaar is, zullen wij deze pagina updaten.

Verstappen in Singapore 

Max Verstappen kent wisselende resultaten op het stratencircuit in Singapore. Na een DNF in 2017 pakte hij twee keer het podium met respectievelijk een tweede en derde plek in 2018 en 2019. De DNF in 2017 werd veroorzaakt door een Ferrari-sandwich: de Nederlander belandde bij de start van de GP tussen de twee Ferrari's, die hem insloten en uit de race haalde. In zijn Toro Rosso-periode pakte hij op het stratencircuit ook een knappe achste positie, in 2015. In 2020 werd de Grand Prix van Singapore niet verreden, omdat de uitbraak van het coronavirus de situatie in het land te onveilig maakte. De race keerde later in het jaar ook niet meer terug op de kalender.

Grand Prix van Singapore in 2019 - Kwalificatie en de race

Samenvatting kwalificatie Grand Prix van Singapore 2019

Samenvatting race Grand Prix van Singapore 2019

Laatste vijf winnaars Grand Prix van Singapore

JaarWinnaarTeam
2019Sebastian VettelFerrari
2018Lewis HamiltonMercedes
2017Lewis HamiltonMercedes
2016Nico RosbergMercedes
2015Sebastian VettelFerrari

GP Singapore nieuws