GP Singapore

De Grand Prix van Singapore wordt sinds 2008 verreden op het Marina Bay Circuit. Mede door de zinderende hitte wordt de race onder kunstlicht verreden in de avonduren. Helaas is de race echter afgelast voor 2021. Vanwege de coronapandemie wordt het niet verstandig geacht om rond te rijden in het Aziatische land, waardoor er voor het tweede jaar op rij geen race is in Singapore.

Tijdschema GP van Singapore 2021

De race gaat in 2021 niet door.

Marina Bay Street Circuit

Marina Bay is een stratencircuit en telt in totaal 23 bochten; meer dan alle andere circuits op de kalender dit jaar. Dit aantal wordt veroorzaakt door de vele mini-bochten die de baan kent. Hierdoor moeten de coureurs veelvuldig remmen en sturen, wat zeer vermoeiend is. Dit maakt de race voor veel rijders een uitputtingsslag. In 2008 vergeleek Lewis Hamilton dit circuit met het stratencircuit van Monaco. Hamilton noemde een rondje op Marina Bay twee keer zo moeilijk om in te schatten en twee keer zo uitputtend als een ronde op het Circuit de Monaco.

Layout Marina Bay Street Circuit

GP Singapore

Verstappen in Singapore 

Max Verstappen kent wisselende resultaten op het stratencircuit in Singapore. Na een DNF in 2017 pakte hij twee keer het podium met respectievelijk een tweede en derde plek in 2018 en 2019. De DNF in 2017 werd veroorzaakt door een Ferrari-sandwich: de Nederlander belandde bij de start van de GP tussen de twee Ferrari's, die hem insloten en uit de race haalde. In zijn Toro Rosso-periode pakte hij op het stratencircuit ook een knappe achste positie, in 2015. In 2020 werd de Grand Prix van Singapore niet verreden, omdat de uitbraak van het coronavirus de situatie in het land te onveilig maakte. De race keerde later in het jaar ook niet meer terug op de kalender.

Grand Prix van Singapore in 2019 - Kwalificatie en de race

Samenvatting kwalificatie Grand Prix van Singapore 2019

Samenvatting race Grand Prix van Singapore 2019

Laatste vijf winnaars Grand Prix van Singapore

Jaar Winnaar Team
2019 Sebastian Vettel Ferrari
2018 Lewis Hamilton Mercedes
2017 Lewis Hamilton Mercedes
2016 Nico Rosberg Mercedes
2015 Sebastian Vettel Ferrari

GP Singapore nieuws