GP Las Vegas

De Grand Prix van Las Vegas is de nieuwste toevoeging op de kalender van de Formule 1. De race werd in 2023 voor het eerst georganiseerd, waarbij Max Verstappen na een spannende strijd aan het langste eind trok. De race wordt in 2024 verreden op 24 november. Bekijk hier de hele kalender voor het 2024-seizoen van de Formule 1.

GP van Las Vegas live kijken? Bekijk de opties van de tv-aanbieders of bestel direct bij F1TV.

Tijdschema GP van Las Vegas 2024

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training 22 november nog niet bekend
Tweede vrije training 22 november nog niet bekend
Derde vrije training 23 november nog niet bekend
Kwalificatie Grand Prix 23 november nog niet bekend
Grand Prix 24 november 07:00 uur - 09:00 uur

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Verstappen wint eerste race in gokhoofdstad

In een dominant seizoen voor Verstappen reisde het Formule 1-cirus in 2023 voor het eerst af naar de woestijnstad in de Verenigde Staten. In eerste instantie draaide het voornamelijk om alle show buiten het circuit, tot frustratie van de Nederlandse wereldkampioen, die daarnaast kritiek uitte op de indeling van de kalender, waarbij de coureurs een week later alweer in Abu Dhabi verwacht werden, met twaalf uur tijdsverschil.

Verstappen was daarnaast kritisch op het circuit, dat volgens hem niet uitdagend was. Toch leverde het nieuwe circuit wel een spannende race op. Verstappen moest de poleposition aan Charles Leclerc laten, en probeerde zijn leeftijdsgenoot bij de start uit te remmen, maar kwam hierbij naast het asfalt terecht. De Limburger kreeg vijf seconden straf, en viel bij de pitstops terug.

Uiteindelijk werkte Verstappen zich weer naar voren, ondanks contact met Mercedes-coureur George Russell, waar Verstappen een kapotte voorvleugel aan overhield. De Red Bull-coureur haalde uiteindelijk teamgenoot Sergio Pérez en polesitter Leclerc in, en veroverde de zege. Leclerc wist in de laatste ronde nog knap Pérez uit te remmen.

GP Las Vegas
Verstappen na zijn zege in Las Vegas, waarbij de RB19 van een speciale livery voorzien was.

GP Las Vegas Nieuws