GP Groot-Brittannië

De Grand Prix van Groot-Brittannië wordt traditiegetrouw verreden op Circuit Silverstone. De Grand Prix wordt, net als Italië, sinds het ontstaan van de Formule 1 in 1950 onafgebroken gehouden. Ook in het bijzondere coronaseizoen 2020 stond de Grand Prix op de agenda, liefst twee keer. 

Deze pagina gaat verder onder het nieuws

Circuit Silverstone

Het historische Circuit Silverstone ligt in Northamptonshire, in de gelijknamige plaats Silverstone. De was oorspronkelijk een trainingsvliegveld voor Britse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog, maar werd hierna omgebouwd tot een circuit. Silverstone is één van de langere circuits van de kalender met een lengte van 5.89 kilometer. De snelste tijd staat op naam van Lewis Hamilton met een 1:27.369.

Layout Circuit Silverstone

GP Groot-Brittannië

Tijdschema GP van Groot-Brittannië 2021

Het tijdschema voor de Grand Prix van Groot-Brittannië is momenteel nog niet uitgegeven. Zodra deze informatie beschikbaar is, zullen wij deze pagina updaten.

Verstappen in Groot-Brittannië

Max Verstappen kende in zijn eerste jaar voor Red Bull Racing zijn beste resulstaat op Silverstone. In 2016 kwalificeerde hij zich als derde, achter Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Laatstgenoemde kampte tijdens de race met versnellingsbak-problemen, waardoor hij de tweede plaats moest afgeven aan de Nederlander. In 2019 reed verstappen zijn wagen naar de vijfde plaats door een crash met Sebastian Vettel.

Grand Prix van Groot-Brittannië in 2020 - Kwalificatie en de race

Samenvatting kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2020

Samenvatting race Grand Prix van Groot-Brittannië 2020

Laatste vijf winnaars Grand Prix van Groot-Brittannië

JaarWinnaarTeam
2020Lewis HamiltonMercedes
2019Lewis HamiltonMercedes
2018Sebastian VettelFerrari
2017Lewis HamiltonMercedes
2016Lewis HamiltonMercedes

GP Groot-Brittannië nieuws

Volg live de GP van Bahrein
-->