Like ons!

Mercedes

Mercedes AMG Petronas F1 Team (zoals het team van Mercedes officieel heet) is de huidige wereldkampioen in de Formule 1. Sinds de invoering van de V6-turbomotoren in 2014 is de renstal uit Brackley zeer succesvol en veroverde het sindsdien alle titels bij zowel de rijders als de constructeurs. Het huidige team is pas sinds 2010 actief in de Formule 1.


Toch was Mercedes in een ver verleden al eens eerder vertegenwoordigd in de koningsklasse, gaat de Formule 1-geschiedenis van Mercedes ver terug. Al in 1954 en 1955 reden de Silberpfeilen al in de koningsklasse en werd Juan Manuel Fangio in beide jaren wereldkampioen voor het Duitse team. In 1955 besloot Mercedes te stoppen in de autosport toen Pierre Levegh tijdens de 24 Uur van Le Mans gruwelijk verongelukte en zijn auto de tribune in vloog, waardoor ook nog eens tachtig toeschouwers het leven lieten.

Mercedes maakt na 55 jaar rentree met Rosberg en Schumacher

Daarna duurde het heel lang voor het Duitse team terugkeerde in de Formule 1. Uiteindelijk waagde het de stap pas 55 jaar later toen het winnende Brawn GP werd overgenomen en het team werd omgedoopt in Mercedes GP. Ross Brawn bleef op zijn post als teambaas en coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello werden vervangen door Nico Rosberg en de terugkerende Michael Schumacher.

Verwarring over dubbele nationaliteit 

Het gekke van het Formule 1-team van Mercedes is dat het twee nationaliteiten kent. Van oorsprong is de equipe van Hamilton en Bottas logischerwijs Duits, omdat Mercedes een Duits automerk is. Echter is het hoofdkwartier van de regerend wereldkampioen in het constructeurskampioenschap gevestigd in Brackley, in het Verenigd Koninkrijk. Dit heeft alles te maken met het feit dat bij de overname van Brawn GP, dat wel echt Engels was, ook de fabriek en de kantoren zijn blijven staan. 

Het duurde lang voordat de eerste successen werden geboekt. De eerste race won het team pas in 2012 (in China), maar na de invoering van de V6-turbomotoren in 2014 ging het hard. Met diezelfde Rosberg en de in 2013 overgestapte Lewis Hamilton zijn de Silberpfeilen sindsdien de te kloppen auto’s.

Mercedes in 2019

Bij Mercedes is er in 2019 niet veel veranderd. Zo zijn Lewis Hamilton en Valtteri Bottas nog steeds de coureurs die het dit seizoen waar moeten maken voor Mercedes. Lewis Hamilton kan dit seizoen zijn zesde wereldtitel binnenslepen.

In 2019 gaat Mercedes het doen met hun W10. De auto heeft dezelfde kleurstelling als de bolide van Lewis Hamilton een jaar geleden. Valtteri Bottas heeft de allereerste kilometers gereden in de nieuwe bolide van Mercedes. De shakedown – waarin wordt gekeken of alle onderdelen juist zijn gemonteerd en bestand zijn tegen de aerodynamische krachten – werd verricht op het Engelse circuit van Silverstone, waar aankomende zomer ook de Grand Prix van Groot Brittannië zal worden verreden.

 

Meer nieuws

Grand Prix van Japan 2019

11 oktober 2019

03:00-04:30 Eerste vrije training
07:00-08:30 Tweede vrije training

12 oktober 2019

00:00-00:00 Derde vrije training
00:00-00:00 Kwalificatie

13 oktober 2019

07:10 Race

Facebook

Meer nieuws

Meer nieuws
Naar boven