Like ons!

George Russel


George Russel heeft, voordat hij in de Formule 1 terechtkwam, al een glansrijke racecarrière. In de koningsklasse kan hij bij vlagen zijn kwaliteiten laten zien; deze komen in 2019 alleen nog niet volledig tot zijn recht.


Belofte

George Russel wordt samen met onder andere Lando Norris en Alex Albon door velen beschouwd als de eerste lading van een nieuwe generatie topcoureurs. Dit heeft Russel in de Formule 1 nog niet kunnen bewijzen, maar er is zeker aanleiding om deze uitspraak te geloven. Wanneer George dertien jaar oud is, in 2011, wint hij het Europese kartkampioenschap. Ook het volgende jaar weet de Brit deze prestatie klaar te spelen. Na Europees kampioen te zijn geweest, doet Russel mee aan het WK. Dit weet hij echter net niet te winnen. Eerder heeft George al allerlei Britse kartkampioenschappen gewonnen, en in 2014 besluit hij over te stappen naar het Formule racen. De eerste klasse die Russel aandoet, is de Formule Renault 2.0. In deze eerste stap naar de Formule 1 weet George niet veel uit te halen en behaalt hij slechts een handvol podiumplaatsen. Datzelfde jaar racet Russel ook in de Britse Formule 4 klasse. Tot het eind van het seizoen is er, in 2014, veel rivaliteit. George weet ondanks dat al in zijn tweede jaar in de single seaters de winst van het kampioenschap te behalen. Het opvolgende jaar, in 2015, rijdt Russel mee in het Europese Formule 3 kampioenschap. In zijn eerste jaar blijkt deze klasse onwennig en eindigt hij als zesde in het klassement. In 2016 begint Russel de fijne kneepjes van het vak door te krijgen en wordt hij derde in de eindstand. 


Opstap

Een jaar later doet George de GP3 aan, met ARTGP. In deze klasse blijkt hij beter dan de rest van het veld. Met vier overwinningen op zak en nog een raceweekend te gaan, behaalt Russel de winst van het kampioenschap. Het opvolgende jaar, in 2018, rijdt de Brit in de Formule 2: gewoonlijk de laatste raceklasse voor de F1. Hier rijdt George tegen onder andere Lando Norris, Alexander Albon en Nyck de Vries. Met maar liefst zeven overwinningen en elf podiumplekken wint Russel met overmacht het kampioenschap. Onder hem eindigen respectievelijk Lando Norris, Alexander Albon en Nyck de Vries.


Williams

Ondertussen maakt George Russel vanaf 2017 deel uit van het juniorenprogramma van Mercedes. Daardoor is het voor hem mogelijk om in 2018 bij Mercedes en Force India testritten te verrijden. In oktober van 2018 wordt bekend gemaakt dat Russel in 2019, samen met Robert Kubica, gaat rijden voor Williams in de Formule 1. Het seizoen 2018, verliep voor het team Williams dramatisch: waar ze in 2017 als vijfde eindigden in het klassement, behoort dat in 2018 niet tot de mogelijkheden. Williams eindigde dat jaar als laatste. In 2019 lijkt deze gang van zaken door te zetten. In dertien races weet het team slechts één punt te scoren. 


Door de tegenvallende prestaties van Williams komt George Russel niet volledig tot zijn recht. Desondanks gaat hij de strijd aan met de rest van het veld en weet hij op deze manier zelfs competitievere wagens te passeren. Na 2019 heeft de Brit nog een contract staan bij Williams. Misschien dat hun bolide dan wel de strijd met andere auto’s aan kan.

 

 

Meer nieuws

Grand Prix van Singapore 2019

20 september 2019

10:30-12:00 Eerste vrije training
14:30-16:00 Tweede vrije training

21 september 2019

12:00-13:00 Derde vrije training
15:00-16:00 Kwalificatie

22 september 2019

14:10 Race

Facebook

Meer nieuws

Meer nieuws
Naar boven