GP Bahrein

De Grand Prix van Bahrein zal op 28 maart 2021 verreden worden en is daarmee de tweede Grand Prix op de kalender. Check hier de volledige F1-kalender. Op het Bahrain International Circuit zal er een vervolg worden gegeven aan de Grand Prix van Australië, die een week ervoor verreden moet worden. Daarna staat de Grand Prix van China weer op de kalender, die in 2020 werd afgelast vanwege het coronavirus.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws

Bahrain International Circuit

Het Bahrain International Circuit, zoals het circuit officieel heet, is gelegen in de woestijn in Sakhir en telt vijftien bochten. De baan is 5,4 kilometer lang en ontworpen door de huisarchitect van de Formule 1, Hermann Tilke. Het ronderecord van GP Bahrein stamt nog altijd uit de eerste editie. Michael Schumacher ging er in 2004 rond in 1.30.252.

Het circuit in het Midden-Oosten wordt vooral gekenmerkt door haar 4 lange rechte stukken. De rechte stukken worden verbonden met haarspeldbochten, waardoor de baan veelal wordt vergeleken met het Circuit de Barcelona-Catalunya van de Spaanse Grand Prix. 

Lay-out Bahrain International Circuit

GP Bahrein

Tijdschema GP van Bahrein 2021

Het tijdschema voor de Grand Prix van Bahrein is momenteel nog niet uitgegeven. Zodra deze informatie beschikbaar is, zullen wij deze pagina updaten.

Grand Prix van Bahrein in 2020 - Kwalificatie en de race

Samenvatting kwalificatie Grand Prix van Bahrein 2020

Samenvatting race Grand Prix van Bahrein 2020

Laatste vijf winnaars Grand Prix van Bahrein

JaarWinnaarTeam
2020Lewis HamiltonMercedes
2019Lewis HamiltonMercedes
2018Sebastian VettelFerrari
2017Sebastian VettelFerrari
2016Nico RosbergMercedes

 

GP Bahrein nieuws

Volg live de GP van Bahrein
-->