GP Hongarije

De Grand Prix van Hongarije zal dit jaar verreden worden op 31 juli 2022, dit zal de 36e editie zijn van deze race. Het is de laatste race voordat de Formule 1, na twaalf van de 23 races, met zomerstop gaat. De race wordt verreden op de Hungaroring in de hoofdstad Budapest. Bekijk hier de volledige Formule 1-kalender van 2022.  

Hungaroring

Op de Hungaroring, gelegen in Mogyoród, worden sinds 1986 Grand Prix's verreden. Het circuit kent een lengte van 4,381 kilometer en het ronderecord is in handen van niemand minder dan Max Verstappen, met een 1:17.103. De Hungaroring kent 16 bochten .

Layout Hungaroring

GP Hongarije

Laatste vijf winnaars Grand Prix van Hongarije

Jaar Winnaar Team
2021 Esteban Ocon Alpine
2020 Lewis Hamilton Mercedes
2019 Lewis Hamilton Mercedes
2018 Lewis Hamilton Mercedes
2017 Sebastian Vettel Ferrari

Vorig jaar was de Grand Prix van Hongarije een wilde. Bij de start zette Valtteri Bottas een kettingbotsing in gang waardoor veel grote namen uit moesten vallen en Max Verstappen met veel schade verder moest rijden. De Nederlander werd uiteindelijk negende, maar dat was niet het gekste resultaat van de race. Esteban Ocon won voor Alpine na een strategische misstap van Mercedes en Lewis Hamilton. De Brit werd tweede na een diskwalificatie voor Sebastian Vettel. Het podium werd compleet gemaakt door Carlos Sainz in de Ferrari.

GP Hongarije Nieuws