GP China

De Grand Prix van China staat in 2021 weer op de kalender, nadat hij in 2020 werd afgelast vanwege het coronavirus. Op 11 april gaat de race op het Shanghai International Circuit van start. De teams en coureurs krijgen na de Grand Prix van Bahrein dus een weekje rust.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws

Shanghai International Circuit

Het Shanghai International Circuit, wat geldt als de officiële naam van het circuit, heeft in totaal 16 bochten en is niet geheel verrassend ontworpen door Herman Tilke. De baan heeft een vloeiende eerste sector, waarin waarin sneller en langzame bochten elkaar afwisselen. Dat geldt ook grotendeels voor de tweede sector, terwijl de laatste sector richting de finishlijn richting de eerste bocht geldt als het snelste gedeelte van het circuit. Hier zijn dan ook de DRS-gedeelten te vinden. 

Layout Shanghai International Circuit

Het Shanghai International Circuit is vijf kilometer en 451 meter lang en heeft zestien bochten. Huisarchitect Hermann Tilke ontwierp de baan, waar Schumacher de snelste ronde ooit voltooide in 2004: 1.32.238.

GP China

Tijdschema GP van China 2021

Het tijdschema voor de Grand Prix van China is momenteel nog niet uitgegeven. Zodra deze informatie beschikbaar is, zullen wij deze pagina updaten.

Verstappen in China

Het circuit in Shanghai is voor Max Verstappen tot nu toe nog niet uitmuntend verlopen. In 2018 had hij een aanrijding met Sebastian Vettel, waardoor hij slechts al vijfde finishte, terwijl zijn toenmalige teamgenoot Daniel Ricciardo de winst pakte. In 2019 pakte de Nederlander een vierde plek, zijn hoogste klassering in China. 

Grand Prix van China in 2019 - Kwalificatie en de race

Samenvatting kwalificatie Grand Prix van China 2019

Samenvatting race Grand Prix van China 2019

Laatste vijf winnaars Grand Prix van China

Jaar Winnaar Team
2020 Lewis Hamilton Mercedes
2019 Lewis Hamilton Mercedes
2018 Daniel Ricciardo Red Bull Racing
2017 Lewis Hamilton Mercedes
2016 Nico Rosberg Mercedes

GP China Nieuws