GP China 2020

De Grand Prix van China is dit jaar de vierde race van het 2020-seizoen worden en gaat verreden worden op 19 april 2020. De race vindt plaats net voordat de koningsklasse de eerste Europese races zal gaan rijden. De eerstvolgende race op de kalender is de Grand Prix van Nederland, welke voor het sinds enige tijd verreden gaat worden.

Shanghai International Circuit

Het Shanghai International Circuit, wat geldt als de officiële naam van het circuit, heeft in totaal 16 bochten en is niet geheel verrassend ontworpen door Herman Tilke. De baan heeft een vloeiende eerste sector, waarin waarin sneller en langzame bochten elkaar afwisselen. Dat geldt ook grotendeels voor de tweede sector, terwijl de laatste sector richting de finishlijn richting de eerste bocht geldt als het snelste gedeelte van het circuit. Hier zijn dan ook de DRS-gedeelten te vinden. 

Layout F1-circuit

Het Shanghai International Circuit is vijf kilometer en 451 meter lang en heeft zestien bochten. Huisarchitect Hermann Tilke ontworp de baan, waar Schumacher de snelste ronde ooit voltooide in 2004: 1.32.238.

Meer nieuws