GP Oostenrijk

De Grand Prix van Oostenrijk wordt in 2021 wederom verreden op de Red Bull Ring. De race staat gepland op 4 juli. In 2020 gooide het coronavirus roet in het eten, maar met een dubbele race in Oostenrijk ging het Formule 1-seizoen toch van start.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws

Red Bull Ring

In 2021 zal het in Oostenrijk wederom een thuisrace zijn voor de Red Bulls: De Red Bull Ring staat wederom op de agenda. Sinds 2011 draagt het circuit deze naam, en sinds 2014 wordt er na elf jaar afwezigheid weer een Grand Prix georganiseerd. Eerder heeft het circuit namen gehad als de Österreichring (1969-1995) en de A1 Ring (1995-2011). In de jaren 1970-1987 en 1997-2003 werden er ook al Grand Prix' gehouden op dit circuit.

Layout Red Bull Ring

GP Oostenrijk

Tijdschema GP Oostenrijk 2021

Het tijdschema voor de Grand Prix van Oostenrijk is momenteel nog niet uitgegeven. Zodra deze informatie beschikbaar is, zullen wij deze pagina updaten.

Verstappen in Oostenrijk

In 2019 startte Verstappen naast Charles Leclerc vanaf de tweede startplek, maar daar had de Nederlander al heel gauw niets meer aan. Door een rampzalige start viel Verstappen op weg naar de eerste bocht terug naar de achtste plek, terwijl Leclerc voor Valtteri Bottas en Lando Norris aan de leiding ging. Verstappen rijdt echter erg snel en heeft bovendien aan één stop genoeg, in ronde 31 verwisselt Verstappen zijn medium banden voor de harde compound. De Nederlander zakt terug naar P4 op grote afsatand van de top 3 en kan daarvandaan op jacht naar een podiumplek.

Dat lukt verassend snel. Al in ronde 50 steekt de Red Bull Racing-rijder Sebastian Vettel voorbij. Met nog vier ronden te gaan sluit Verstappen zelfs aan bij raceleider Leclerc. Een inhaalpoging mislukt, mar de volgende ronde is het wel raak. Op zeer overtuigende wijze wint Verstappen voor het tweede jaar op rij de Oostenrijkse Grand Prix.

In 2020 lukte het de Nederlandse Red Bull Racing-coureur niet om de Grand Prix van Oostenrijk opnieuw op zijn naam te schrijven. Na niet meer dan elf ronden moest Verstappen zijn RB16 al naast de baan parkeren vanwege problemen. Een uitvalbeurt in de eerste race van het seizoen is natuurlijk niet gewenst. Een week later, toen er opnieuw werd geracet in Oostenrijk, herpakte de Limburger zich en werd hij derde.

Grand Prix van Oostenrijk in 2020 - Kwalificatie en de race

Samenvatting kwalificatie Grand Prix van Oostenrijk 2020

Samenvatting race Grand Prix van Oostenrijk 2020

Laatste vijf winnaars Grand Prix van Oostenrijk

JaarWinnaarTeam
2020Valtteri BottasMercedes
2019Max VerstappenRed Bull Racing
2018Max VerstappenRed Bull Racing
2017Valtteri BottasMercedes
2016Lewis HamiltonMercedes

 

GP Oostenrijk nieuws

Volg live de GP van Bahrein
-->