Glock ziet nadeel bij Mercedes: 'Bottas is niet meer volledig te vertrouwen' Formule 1
Formule 1

Glock ziet nadeel bij Mercedes: 'Bottas is niet meer volledig te vertrouwen'

Glock ziet nadeel bij Mercedes: 'Bottas is niet meer volledig te vertrouwen'

Timo Glock verwacht dat Mercedes hinder gaat ondervinden van de keuze om Bottas al vroeg in het seizoen mede te delen dat hij vervangen gaat worden. Hij denkt dat het feit dat de Fin na dit seizoen vertrekt hem onbetrouwbaarder maakt, terwijl Pérez juist wil bewijzen dat tweede stoeltje bij Red Bull waard te zijn.

Met nog vijf races te gaan in het kampioenschap en een verschil van maar twaalf punten tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton kunnen de tweede rijders van beide teams een belangrijke rol gaan spelen in wie er uiteindelijk met de wereldtitel vandoor gaat. In gesprek met Speedweek laat voormalig Formule 1-coureur Timo Glock weten dat hij verwacht dat Mercedes hierbij in het nadeel is, doordat Bottas aan het eind van het seizoen vertrekt.

'Ik zie Red Bull Racing daar in de betere positie. Mercedes nam al vroeg de beslissing om Valtteri Bottas komend seizoen te vervangen door George Russell. Dat was duidelijk, maar nu kan Mercedes niet meer volledig vertrouwen op Bottas. Dat zie je aan de manier waarop de Fin zich gedraagt in bepaalde situaties, zoals in Rusland, waar de snelste raceronde het doel was.'

Pérez wil zich bewijzen

De Duitser verwacht dat Red Bull juist wel volledig kan vertrouwen op haar tweede coureur Sergio Pérez, die reeds zijn contract voor komend seizoen heeft verlengt. 'De Mexicaan zal Max support geven. Dit gaat ook over de toekomst en Sergio, die is bevestigd voor 2022, zal er alles aan doen om zijn team zo goed mogelijk te ondersteunen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws