F1 nieuws

F1 Maximaal zorgt ervoor dat al het laatste F1-nieuws op de site te lezen valt. We hebben een categorie voor Formule 1-, maar ook een categorie voor Verstappen-nieuws. Onze redacteuren houden het nieuws bij van 's ochtends zeven uur tot tien uur 's avonds, met natuurlijk uitschieters als bepaalde Grand Prix daar om vragen. Heb je tips of vragen? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar een van de redacteuren, te vinden op de contactpagina. Je kunt ons ook tippen via de sociale media-kanalen, op Facebook is dat bijvoorbeeld Formule 1-nieuws

Formule 1 in 2021

In 2021 wordt er wederom een seizoen verreden onder lastige omstandigheden. Na een lastig, door coronavirus aangetast, 2020 willen de FIA en de Formule 1 de sport weer op de rails krijgen en intercontinentaal racen, in plaats van een vooral Europese Formule 1-kalender. Zo zien we races die in 2020 afgelast werden in 2021 weer terug, mits de globale situatie dit toelaat. Lukt dit niet dan is er altijd nog ruimte om een van de circuits een plek te bieden die in 2020 een race huisvestte.

Op rijdersgebied vinden er ten opzichte van vorig jaar veel wijzigingen plaats. Zo zien we allereerst Sergio Perez naast Max Verstappen plaatsnemen. Alexander Albon kon het in 2020 niet bolwerken en moet plaats maken voor de Mexicaan, die de eerste externe coureur is die de Oostenrijkers aantrekken sinds Mark Webber (2007). Verder vertrekt Daniel Ricciardo van Renault naar McLaren en neemt Fernando Alonso de plaats van de Australiër. Alonso maakt zijn rentree bij het team waar hij tweemaal een wereldkampioenschap voor wist te winnen.

Sebastian Vettel moet na een lange stint bij Ferrari plaatsmaken voor de bij McLaren vertrekkende Carlos Sainz, terwijl de Heppenheimer op zijn beurt zijn heil weer zoekt bij Aston Martin (voorheen Racing Point, red.). Onder leiding van multimiljardair Lawrence Stroll wil het Britse automerk een prominente steunpilaar worden van de sport en Vettel gelooft in het project. Voldoende verhaallijnen om naar uit te kijken in 2021 dus!

Formule 1 in 2020

Het seizoen 2020 zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als een bijzonder seizoen. De oorspronkelijk seizoenstart werd op het allerlaatste moment afgeblazen vanwege het COVID-19-virus. De pandemie zorgde daarna voor een maandenlange stilstand van de Formule 1, dat uiteindelijk weer begon op 3 juli 2020 in Oostenrijk, zonder publiek. Valtteri Bottas wist de eerste race van het seizoen te winnen terwijl Max Verstappen uitviel door problemen met zijn Honda-motor.

Gaandeweg het seizoen werden er nieuwe Grands Prix toegevoegd aan de kalender, met onder andere de Toscaanse Grand Prix, de Grand Prix van de Eifel, de Portugese Grand Prix, de Emilia Romagna Grand Prix en de Grand Prix van Turkije. In totaal stonden er zeventien Grand Prix-weekenden op de kalender. Lewis Hamilton wist uiteindelijk het Formule 1-seizoen van 2020 te winnen.

Toelichting op nieuwsgaring

Deze site speurt het binnen- en buitenland af op zoek naar het laatste F1-nieuws. We zijn er in gespecialiseerd om het nieuws te vinden in onder andere Duitse, Italiaanse en Britse media. Daarnaast volgen wij bijvoorbeeld veel journalisten op Twitter, waardoor we goed op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de Formule 1. We streven ernaar om het laatste nieuws zo snel mogelijk op de site te plaatsen. In de Grand Prix-weekenden is dat een uitdaging, aangezien er dan veel berichtgeving is rondom de koningsklasse van de autosport. 

Naast het citeren van andere media probeert F1 Maximaal steeds meer eigen content te publiceren. Dat is wel een uitdaging, aangezien we niet zijn aangesloten bij een groot internationaal mediabedrijf. Mocht je suggesties hebben voor nieuwsartikelen, dan kun je altijd een mail sturen naar s.valkering@valkeringmedia.nl

F1 nieuws nieuws

Lees al het laatste nieuws over F1 nieuws