F1 nieuws

F1 Maximaal zorgt ervoor dat al het laatste F1-nieuws op de site te lezen valt. We hebben een categorie voor Formule 1-, maar ook een categorie voor Verstappen-nieuws. Onze redacteuren houden het nieuws bij van 's ochtends zeven uur tot tien uur 's avonds, met natuurlijk uitschieters als bepaalde Grand Prix daar om vragen. Heb je tips of vragen? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar redactie@f1maximaal.nl. Je kunt ons ook tippen via de sociale media-kanalen, op Facebook is dat bijvoorbeeld Formule 1-nieuws. 

Meer F1 nieuws

Formule 1 2020

Het seizoen 2020 zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als een bijzonder seizoen. De oorspronkelijk seizoenstart werd op het allerlaatste moment afgeblazen vanwege het COVID-19-virus. De pandemie zorgde daarna voor een maandenlange stilstand van de Formule 1, dat uiteindelijk weer begon op 3 juli 2020 in Oostenrijk, zonder publiek. Valtteri Bottas wist de eerste race van het seizoen te winnen terwijl Max Verstappen uitviel door problemen met zijn Honda-motor.

Gaandeweg het seizoen zijn er nieuwe Grand Prix's toegevoegd aan de kalender, met onder andere de Toscaanse Grand Prix, de Grand Prix van de Eifel, de Portugese Grand Prix, de Emilia Romagna Grand Prix en de Grand Prix van Turkije. In totaal staan er nu zeventien Grand Prix-weekenden op de kalender.

Het seizoen 2020 is alweer over de helft en de Mercedes-dominantie duurt voort. Het lijkt er sterk op dat Lewis Hamilton zijn zevende wereldtitel zal gaan halen. Daarmee zou hij het record van Michael Schumacher evenaren. Sebastian Vettel maakte bekend dat hij volgend seizoen voor Aston Martin zal rijden, het team dat nu nog Racing Point heet. Vettel moet aan het eind van het seizoen vertrekken bij Ferrari, omdat het Italiaanse team Carlos Sainz heeft aangetrokken. Daardoor is er een stoeltje vrijgekomen bij McLaren die zal worden ingevuld door Daniel Ricciardo.

Ferrari vierde in het seizoen 2020 haar 1000e Grand Prix-weekend tijdens de Grand Prix van Toscane maar wist, net als in het gehele seizoen, niet het resultaat te behalen waar het team om bekend staat. Op het moment van schrijven staat het team zesde in het constructeurskampioenschap, waar het vorig seizoen als tweede wist te eindigen achter Mercedes. De race op het Mugello circuit was misschien wel een van de minst saaie van het seizoen, met in totaal drie starts en twee rode vlaggen. Een week eerder in Monza was er ook al een rode vlag, waardoor Pierre Gasly de race wist te winnen in zijn AlphaTauri. Carlos Sainz werd toen tweede en Lance stroll reed naar de derde plek in zijn Racing Point. Verstappen viel zowel in Mugello als in Monza uit, waardoor hij al op drie DNF's zit.

Toelichting op nieuwsgaring

Deze site speurt het binnen- en buitenland af op zoek naar het laatste F1-nieuws. We zijn er in gespecialiseerd om het nieuws te vinden in onder andere Duitse, Italiaanse en Britse media. Daarnaast volgen wij bijvoorbeeld veel journalisten op Twitter, waardoor we goed op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de Formule 1. We streven ernaar om het laatste nieuws zo snel mogelijk op de site te plaatsen. In de Grand Prix-weekenden is dat een uitdaging, aangezien er dan veel berichtgeving is rondom de koningsklasse van de autosport. 

Naast het citeren van andere media probeert F1 Maximaal steeds meer eigen content te publiceren. Dat is wel een uitdaging, aangezien we niet zijn aangesloten bij een groot internationaal mediabedrijf. Mocht je suggesties hebben voor nieuwsartikelen, dan kun je altijd een mail sturen naar s.valkering@valkeringmedia.nl

F1 nieuws nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Volg live de GP van Bahrein
-->