Leclerc verwacht niet mee te doen om overwinning: 'Doel om McLaren voor te zijn' Formule 1
Formule 1

Leclerc verwacht niet mee te doen om overwinning: 'Doel om McLaren voor te zijn'

Leclerc verwacht niet mee te doen om overwinning: 'Doel om McLaren voor te zijn'

In Austin reed Leclerc een uitstekende race achter de Red Bull-mannen en Lewis Hamilton. Op het circuit in Mexico hoopt hij eenzelfde resultaat te boeken, met als grootste doel om voor beide McLarens te eindigen en zo een goede stap te maken in het constructeurskampioenschap. Op de persconferentie licht hij toe wat zijn verwachtingen zijn voor de race en de rest van het seizoen.

Gevraagd naar of Leclerc denkt in Mexico weer eens mee te doen om de overwinning glimlacht hij: 'Ik houd van het optimisme, maar we moeten realistisch zijn. Op papier is het een goede baan, maar we zijn te ver verwijderd van Mercedes en Red Bull. Het doel is om McLaren voor te zijn.Ons pakket met hoge downforce heeft altijd goed gewerkt. We rijden er hier ook mee. Daarom denk ik dat we competitief zijn.'

De Ferrari-coureur geeft aan goede hoop te hebben om aan het eind van het seizoen op P3 te eindigen met Ferrari, nu zijn team nog maar 3,5 punt achter McLaren staan na een aantal sterke races . 'We achtervolgen ze nog steeds, we zijn ze niet voor. Elke keer dat we dingen hebben bereikt, zijn de dingen in de goede richting gegaan', aldus Leclerc, die daarom optimistisch is om derde te eindigen in het constructeurskampioenschap.

Sainz voegde daar later aan toe: 'Ferrari wil vechten om de overwinningen. De strijd om P3 met McLaren is symbolisch, maar een goede training voor de toekomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws