Norris niet veel wijzer geworden: 'Denk dat wij minste ronden hebben gereden op droge baan' Formule 1
Formule 1

Norris niet veel wijzer geworden: 'Denk dat wij minste ronden hebben gereden op droge baan'

Norris niet veel wijzer geworden: 'Denk dat wij minste ronden hebben gereden op droge baan'

Lando Norris durft na de eerste vrije trainingen op het Circuit Gilles Villeneuve niet te zeggen hoe het tempo van McLaren zich verhoudt tot dat van de concurrentie. Wel blijft de winnaar van de Grand Prix van Miami er, net als op de mediadag, bij dat het Britse team uit Woking dit weekend in Canada niet de grote favoriet is voor de overwinning.

De eerste trainingen vielen vrijdag vrijwel volledig in het water. Door de wisselende weersomstandigheden konden de teams niet hun geplande programma's afwerken. Een representatieve racesimulatie zat er niet in en dus bleven de meeste coureurs aan het einde van de vrijdag vooral met vraagtekens zitten over het racetempo, zo ook Norris, die graag wat meer had willen rijden op een droog wegdek.

'Het is nooit genoeg, maar ik denk dat we wel flink wat hebben geleerd', vertelt Norris aan Formula1.com. 'Over de prestaties in droge omstandigheden zijn we eerlijk gezegd niet veel wijzer geworden. Onder deze omstandigheden hebben we denk ik het minste aantal ronden van iedereen gereden. Dat was niet geweldig, maar in de regen hebben we wel een goed aantal ronden kunnen rijden. Het is hier altijd lastig, maar al met al was het denk ik een redelijke eerste dag', vat Norris zijn vrijdag samen.

McLaren geen favoriet

Hoewel Norris tevreden is over de pace van zijn bolide in de regen, denkt hij niet dat McLaren dit weekend de favoriet is. Donderdag schoof hij de favorietenrol al in schoenen van Ferrari en daar is voor de Brit na de oefensessies niks aan veranderd. 'Op dit moment komen we iets tekort. Ferrari lijkt zeker iets voor te liggen', herhaalt Norris zijn woorden van een dag eerder. Waar McLaren dan wel staat? 'Ik weet niet waar we precies staan. De omstandigheden veranderen constant, dus het hangt er ook vanaf wanneer je je ronde rijdt. Het verandert steeds, dus ik heb geen idee', sluit Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws