Boordradio's VT2 | Verstappen: 'Zelfde probleem met voorkant auto' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT2 | Verstappen: 'Zelfde probleem met voorkant auto'

Boordradio's VT2 | Verstappen: 'Zelfde probleem met voorkant auto'

De tweede vrije training op het Jeddah Street Circuit kende genoeg actie, met onder andere een rode vlag na een crash van Charles Leclerc. Verder moest Nikita Mazepin wennen aan het kunstlicht en bleek verkeer een groot probleem voor sommige coureurs om een clean lap neer te zetten. Er werd dan ook genoeg geroepen over de boordradio's.

Mazepin bleek niet tevreden over het vizier dat in zijn helm was gemonteerd, want al snel liet hij weten dat het te donker was voor hem. 'This one is too dark', aldus de coureur tegen zijn engineer. De Rus kende ook daarna een moeilijke sessie, die hij als laatste afsloot. Een spin bij het begin van een snelle ronde tekende zijn tweede vrije training.

Verkeer voor Hamilton

De Brit was bezig aan een snelle ronde toen ineens een langzaamrijdende auto voor hem opdook. In niet mis te verstane woorden liet de zevenvoudig wereldkampioen weten niet blij te zijn. 'Ik heb *** verkeer! Iemand gaat enorm langzaam door bocht 10.' Veel schade aan het resultaat gaf het Hamilton niet, want hij klokte even later alsnog de snelste tijd van deze training.

Verstappen niet gelukkig met voorkant

De Nederlandse coureur kende een moment van overstuur bij bocht 1 waarna zijn snelle ronde al snel afgebroken kon worden. 'Wil je nog een ronde of wil je naar binnen?', aldus zijn engineer. 'Ik heb hetzelfde probleem met de grip aan de voorkant van de auto', zo liet Verstappen weten. Dat hij mogelijk in tijdnood kwam met zijn long run als hij nog een rondje deed, deerde hem niks. 'Kan mij niet schelen', liet hij duidelijk weten.

Crashende Leclerc

Twintig minuten voor het eind van de sessie leek de Monegask het nog prima naar zijn zin te hebben. De Monegask reageerde verbaasd toen hij naar binnen gesommeerd werd. 'Waarom moet ik pitten?', vroeg hij over de boordradio. Zijn engineer antwoordde al snel. 'Vanwege de tijd. We hebben nog negentien minuten om een lange run te doen.' In deze lange run ging het mis voor Leclerc. Nadat hij de achterkant van zijn bolide verloor knalde hij hard de muur in. 'Sorry guys', was de reactie, waarna hij gelukkig ongeschonden kon uitstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws