Bottas na crash: 'Ik verloor de achterkant, erg onverwacht' Formule 1
Formule 1

Bottas na crash: 'Ik verloor de achterkant, erg onverwacht'

Bottas na crash: 'Ik verloor de achterkant, erg onverwacht'

Na de stevige crash van Max Verstappen in bocht negen ging de baan even op rood. Vervolgens mocht iedereen weer een groene baan op maar dat was van korte duur. Als een knipperlicht vloog de baan weer naar het rood. Valtteri Bottas stapt ongeschonden uit en laat zijn W10 achter in de grindbak van bocht vijf.

Het is de tweede keer rood tijdens VT2 en de derde rode vlag van de dag. Bottas kan in ieder geval, net als Verstappen, met zekerheid zeggen dat hij tijdens de tweede vrije training niet meer in actie zal komen.

Reactie Bottas

Bottas heeft inmiddels een reactie gegeven op de crash. 'Alles is OK', zegt de Mercedes-coureur. 'Ik verloor de achterkant in bocht vijf. Dit was erg onverwacht, maakte een correctie maar dat was te laat', citeert Sky Sports hem. 'Vanmiddag waait het harder en de baan is dan bestraffend voor als je fouten maakt.'

De piloot kreeg volgens journalist Chris Medland 25G voor zijn kiezen bij de crash. Daarom moest Bottas na het incident eerst een medische check ondergaan. Dat is gebruikelijk voor crashes met zo'n grote impact.

Crash Bottas tweede vrije training

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws