Chassis van Haas goed door de crashtest heen gekomen Formule 1
Formule 1

Chassis van Haas goed door de crashtest heen gekomen

Chassis van Haas goed door de crashtest heen gekomen

De VF-20 is de nieuwe auto van het Amerikaanse Formule 1-team van Haas en bij de eerste poging is het chassis geslaagd voor de crashtest. Daarmee is de nieuwe auto goedgekeurd voor deelname aan het komende seizoen. Haas is het derde team, na Racing Point en Ferrari, dat de crashtest heeft doorstaan.

Het team van Haas is in handen van de Amerikaan Gene Haas, maar het chassis wordt gebouwd door het Italiaanse Dallara. Veel technische ondersteuning komt ook vanuit Ferrari. Afgelopen vrijdag is het chassis bij het onafhankelijke CSI in de Italiaanse plaats Bollate onderzocht en getest. Daar heeft een commissaris van de FIA het groene licht gegeven, meldt motorsport.com.

Niet elk team is geslaagd voor de crashtest

Tot nu toe is Haas het derde team dat de crashtests goed heeft doorstaan. Het is nog niet elk team gelukt dus, bekend is dat Alfa Romeo vorige maand een chassis compleet vernietigd zag worden bij deze test. Op dit vlak loopt alles dus voorspoedig voor Haas. Romain Grosjean zal vast opgelucht ademhalen dat het chassis stevig genoeg is voor zijn beruchte rijstijl. (Foto: Haas F1 Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws