Formule 1 en FIA komen met gezamenlijk persbericht na chaos in Saoedi-Arabië Formule 1
Formule 1

Formule 1 en FIA komen met gezamenlijk persbericht na chaos in Saoedi-Arabië

Formule 1 en FIA komen met gezamenlijk persbericht na chaos in Saoedi-Arabië

De Formule 1 en de FIA zijn met een persbericht gekomen na de chaos die ontstaan is in Saoedi-Arabië op vrijdag. Een aanval op een Aramco-faciliteit, circa tien kilometer van het F1-circuit, zorgde voor onrust in de paddock. In haar persbericht leggen de twee motorsportinstanties uit dat de Grand Prix van Saoedi-Arabië gewoon doorgaat zoals gepland.

'De Formule 1 en de FIA kunnen bevestigen dat na discussies met de teams en coureurs de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022 gewoon door zal gaan zoals gepland', aldus de berichtgeving. Diverse internationale media meldden op vrijdagnacht al dat het evenement gewoon door zou gaan. De groep die het langst twijfelde over deelname waren de coureurs zelf, maar ook die gingen uiteindelijk mee in de beslissing van de F1 en de FIA.

FIA en Formule 1 overleggen

Er wordt momenteel binnen de organisatie gepraat over de gang van zaken en vooral de veiligheid van de mensen op locatie is van belang. 'Na het incident in Jeddah op vrijdag hebben we met alle betrokkenen uitgebreid gesprekken gevoerd, evenals met de overheid van Saoedi-Arabië en veiligheidsdiensten. Zij hebben gedetailleerde verklaringen afgegeven over dat het evenement veilig plaats kan vinden.'

'Er is afgesproken om een duidelijk en open dialoog te houden met alle betrokkenen gedurende het evenement, en in de toekomst', zo luidt de conclusie. Daarmee lijken de FIA en de Formule 1 definitief een einde te willen maken aan de onrust rondom het evenement. Men gaat in het Midden-Oosten op zaterdag gewoon trainen en kwalificeren, en op zondag gewoon racen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws