Horner baalt: 'Wilden het punt voor de snelste ronde afpakken van Mercedes' Formule 1
Formule 1

Horner baalt: 'Wilden het punt voor de snelste ronde afpakken van Mercedes'

Horner baalt: 'Wilden het punt voor de snelste ronde afpakken van Mercedes'

Net voor de start van het 2019-seizoen werd ingevoerd dat de coureur met de snelste rondetijd een extra punt bemachtigt en volgens Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, heeft dat zijn uitwerking. Volgens hem zorgt het voor een extra soort dynamiek.

Red Bull had graag het extra punt afgepakt van Mercedes. 'Het geeft iets spannends. We waren er zelfs over aan het debatteren of we voor zouden gaan met Pierre Gasly, omdat hij niet in de top tien reed. We wilden het van Mercedes afpakken, dus hiermee zijn er allerlei soorten dynamiek bijgekomen.'

Tegenover Reuters lijkt Horner dus echter enigszins vergeten te zijn dat het punt voor de snelste ronde alleen geldt wanneer de coureur in de top tien rijdt. Max Verstappen kon er dus wel voor gaan, maar slaagde niet in zijn missie.

'Wij waren daar niet toe is staat'

'Max ging ervoor en hij had de snelste ronde ook in handen voor een aantal ronden en toen reed Valtteri een 1.25 of iets dergelijks en we wisten dat wij dat niet konden. Maar ik denk dat het een extra soort dynamiek brengt en dat maakt het interessant', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws